Novice

3. december, 2014
Slavnostno ob občinskem prazniku

Mestna občina Kranj praznuje 3. decembra. Slavnostna akademija s podelitvijo občinskih priznanj je bila 1. decembra na Brdu pri Kranju. Občinskih nagrajencev je bilo letos sedemnajst.


Udeležence slavnostne akademije in sedemnajst občinskih nagrajencev je nagovoril župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar, ki je med drugim povedal, da bodo zaščitni znaki občine učinkovitost, odgovornost in preglednost dela. Za občino je pomembno tudi, da ima konkurenčne projekte za sofinanciranja iz evropskih sredstev. Poleg projektov bodo določena tudi prioritetna področja. Pri tem se pričakuje sodelovanje vseh zainteresiranih, stroke in delavcev občinske uprave. Vzporedno se bosta pripravljala tudi program in proračun, da bodo načrti realni in izvedljivi. Pri tem je povedal tudi, da je občina tista, ki povezuje gospodarstvo in potencialne investitorje. Poudaril je pomen mladih in željo, da mladi z znanjem ostanejo v domači občini in da v občino pridejo strokovnjaki s poslovnimi idejam tudi od drugod. Pozornost je namenil tudi letošnjim nagrajencem in jim čestital za prejeta priznanja.


Med nagrajenci za leto 2014 je najvišje občinsko priznanje, naziv častnega meščana, prejel Vincenc Draksler za več kot desetletje dolgo aktivno delovanje na področju pomoči najbolj ranljivim skupinam občanov ter za ves dosedanji prispevek in za vso naklonjenost, ki jo izkazuje svojemu rodnemu mestu.


Nagradi Mestne občine Kranj za leto 2014 sta šli Boksarskemu klubu Kranj za izredne športne uspehe in kakovostno delo z mladimi in Folklorni skupini Sava Kranj za velik prispevek pri ohranjanju slovenske kulturne dediščine v Mestni občini Kranj.


Listino o priznanju Mestne občine Kranj za leto 2014 so prejeli: Andrej Tavčar za več kot 20-letno uspešno delo na področju turizma, Marija Jugovic za aktivno 25-letno podpiranje in širjenje umetnosti med ljudi, Emil Muri za neutrudno delo na področju slepih in slabovidnih ter vključevanju videčih med slepe in slabovidne, Janez Kovačič za dolgoletno delo na lokalnem področju in v skupini za preprečevanje uporabe prepovedanih drog in Nogometni klub Kranj ob 40-letnici uspešnega delovanja.


Veliko plaketo Mestne občine Kranj za leto 2014 so prejeli: Medobčinsko društvo invalidov Kranj za uspešno 45-letno delovanje na področju invalidskega varstva, Zveza tabornikov občine Kranj za več kot 60-letno skrb, da mladi aktivno in koristno preživljajo svoj prosti čas in kranjski ultramaratonec Dušan Mravlje ob zaključku uspešne športne kariere.


Veliko Prešernovo plaketo Mestne občine Kranj za leto 2014 je prejela Zveza ustvarjalnih društev Kranj za 10-letno aktivno delovanje in povezovanje društev na področju kulture s poudarkom na približevanju kulturnih dejavnosti otrokom.


Plaketo Mestne občine Kranj za leto 2014 so prejeli: Stojan Humar za aktivno 40-letno delovanje v nogometu, Milan Orlić za inovacije in razvoj informiranih izdelkov, ki pomagajo ljudem in Bojan Likar za neprecenljiv doprinos v delovanju župnije Kranj – Šmartin in njene okolice.


Prešernovo plaketo Mestne občine kranj za leto 2014 sta prejela Marko Tušek za vrhunski prispevek na vizualnem področju in SKPD Sveti Sava Kranj ob 25-letnici delovanja.


Poleg nagrajencev so s svojim nastopom na slavnostni akademiji navdušili tudi soustvarjalci kulturnega programa. Nastopili so glasbeniki Simfoničnega orkestra Glasbene šole Kranj z dirigentom Tomažem Kukovičem ter solist Oto Pestner.

 

 

 

Častni občan Mestne občine Kranj za leto 2014 Vincenc Draksler in župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar

 

Občinski nagrajenci za leto 2014 z županom Mestne občine Kranj Boštjanom Trilarjem

 

Simfonični orkester Glasbene šole Kranj z dirigentom Tomažem Kukovičem in solist Oto Pestner

 

Foto: Tina Dokl