Novice

5. oktober, 2016
V Čirčah veseli novega vrtca

Kranj, 4. oktober 2016 – »V krajevni skupnosti Čirče je bila največja želja in potreba po novem vrtcu in prav zaradi tega smo na Mestni občini Kranj v prvi vrsti prisluhnili prav tej pobudi. Uspešno delo želim vzgojiteljicam in njihovim pomočnicam, otrokom pa seveda prijetno preživljanje vrtčevskih dogodivščin,« je na slavnostnem odprtju novih prostorov vrtca v Čirčah dejal župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar.

»Dolgih dvajset let smo čakali in dočakali. Sanje so se nam uresničile, saj ni ostalo le pri pogovorih. Za vse nas je to velik praznik. Velika zahvala gre strokovnim delavkam, ki so se vsa pretekla leta kljub prostorski stiski trudile za dobro počutje otrok v vrtcu,» je dejala ravnateljica Kranjskih vrtcev Irena Pavc. Za vztrajnost se je zahvalila tudi vodstvu Krajevne skupnosti in staršem za veliko razumevanja ter predstavnikom občinske uprave, da je bila občina pripravljena prisluhniti krajanom.

S kranjskim županom Boštjanom Trilarjem sta na uradnem odprtju vrtca trak slavnostno prerezala ravnateljica Kranjskih vrtcev Irena Pavc ter predsednik Krajevne skupnosti Čirče Franc Fajfar.

220.000 evrov vredna obnova in nadgradnja vrtca v Čirčah je torej zaključena in uradno predana svojemu namenu. Stavba je dobila novo fasado, v celoti so bili obnovljeni notranji prostori, dodatno je bilo zgrajenih še 360 kvadratnih metrov v dveh nadstropjih oziroma 180 kvadratnih metrov na etažo. To pomeni tri nove velike igralnice, kar daje prostor dodatnemu oddelku otrok, tako da ima vrtec Čirče sedaj prostora za tri oddelke vrtca, od tega za dve skupini starejših otrok in eno skupino otrok v jaslih. Nov vrtec ima odlične pogoje za varstvo in vzgojo 54 otrok.


»Po končanem uradnem delu se je na nebo prikradla tudi mavrica. Naj bo preživljanje vrtčevskih dni v vrtcu v Čirčah čim bolj mavrično.«