Novice

30. november, 2017
Pestro dogajanje ob obeležitvi občinskega praznika Mestne občine Kranj

Jutri, 1. decembra ob 18.45: Slavnostna akademija Mestne občine Kranj s podelitvijo nagrad in priznanj za leto 2017 in prednovoletni sprejem župana. Dogodek, s katerim obeležujemo letošnji občinski praznik (3. december), se bo odvil v Kongresnem centru Brdo (dvorana Grandis).

 
In kot smo že napovedali, 2. decembra ob 17.00 sledi prižig luči na trgu pred Prešernovim gledališčem v starem Kranju. Z novoletno okrasitvijo, ki jo bo prižgal župan Boštjan Trilar, začenjamo bogat in zanimiv program Prešernega decembra.
 
Na decembrske dogodke letos posebej vabimo še z nagradno družinsko igro, ki se začne jutri, 1. decembra, in bo trajala do žrebanja 21. decembra pred županovim koncertom na Glavnem trgu v starem Kranju. Podrobnosti so pod klikom na http://www.visitkranj.com/sl/vse-na-svojem-mestu .
 
Mesto bo okrašeno:
Izvirna in sedaj že uveljavljena okrasitev z lučmi v Prešernovih verzih bo v starem Kranju letos še dopolnjena.
 
Dodatna okrasitev bo na Mohorjevem klancu in Tomšičevi ulici. Hiše na skali med poslovnimi prostori obeh bank bodo okrašene s svetlečimi ledenimi svečami iz žlebov.
 
Stari Kranj bodo letos krasile kar tri praznične in okrašene smreke; na Maistrovem trgu bo stalo »manjše« božično-novoletno drevo (okoli 8 metrov višine), nad vodnjakom na Glavnem trgu bo v nebo pela stilizirana smreka in pri Prešernovem gledališču bo osrednja praznična smreka.
 
Slovenski trg se bo spremenil v toplo belo barvo, drsališče bo dobilo svetleče nebo, okrašena bo tudi stavba kranjske gimnazije. Občinska stavba bo okrašena z ledenimi svečami iz žlebov.
 
Na pobudo lastnikov lokalov in cvetličarja Beguša iz starega Kranja bodo posebni detajli na stavbi Mitnice in trti na Pungertu, ki se jima letos pridružujeta stavbi z Mlečno restavracijo ter novo Kavarno in cukrarijo pri cerkvi. Tudi Beguševa cvetličarna bo dobila izvirno okrasje.
 
Na vhodih v lokale nas bodo enako kot zadnji dve leti pozdravile decembrske smrečice.
 
Za podrobnosti programa po posameznih decembrskih dneh vabljeni na spletne strani www.visitkranj.com