Novice

13. marec, 2018
Torek v Kranju

Vabimo vas na dogodke, ki se bodo v Kranju zvrstili danes, 13. marca 2018:

 

 

 

 

  • ob 15. uri odpiramo prvo (tudi v svetovnem merilu) t.i. blockchain obeležje;
  • ob 18. uri sledi okrogla miza na temo prihodnosti novih tehnologij (kranjska Kovačnica);
  • ob 20. uri bo potekal še kulturni program »Blockparty« (kranjski Stolp Škrlovec).

 

Kot zagotovo veste, je Kranj domicil in »baza« tudi podjetjem t. i. kripto sveta, ki ga ne le soustvarjajo, temveč predvsem inovativno izrabljajo rešitve tehnologij veriženja blokov.
 
Kranjsko obeležje tega tehnološkega izhodišča bo kot prvo táko ne zgolj na slovenskih tleh, temveč tudi na svetu služilo kot poklon njegovim uporabnim perspektivam.
 
Vpetje obeležja na povezovalno krožišče med Cesto Staneta Žagarja, Gregorčičevo in Zoisovo ulico tako simbolizira decentraliziranost povezovanja, ki ne ponazarja zgolj dostopa do ene točke,
 
temveč ponuja prehod do izhodišč, ki posamezniku nudijo več poti. S tem spominsko obeležje ni središčno, marveč se vzpostavlja kot povezovalna točka kranjskega urbanega ekosistema, in simbolizira odprtost, omreženost in povezljivost.
 
Vljudno vabljeni na otvoritveni dogodek ob 15. uri.
 
Pri tem bi vas prijazno opomnili na spremenjen prometni režim na območju Zoisove, Gregorčičeve in Ceste Staneta Žagarja. Za zagotavljanje varnosti ob uradni otvoritvi obeležja bo vzpostavljeno enourno zaprtje ceste, neposredno ob obeležju, krožišču. Ta predel bo namreč skladu z elaboratom o zapori, na dan otvoritve tj. 13. 3. 2018 zaprt med 14.30 in 15.45 uro, zato lepo prosimo za razumevanje, pri tem pa svetujemo uporabo drugih dovoznih cest.
 
Več o samem projektu si lahko preberete na https://www.blockchainmonument.net.
 
 
Skica zapore ceste ob uradni otvoritvi obeležja:
 
  • oranžno je označeno mesto polne zapore cestišča
  • modro so označeni predlogi obvoza
  • z rdečim krogom so označene lokacije, kjer bo označena dostopnost do popolne zapore.