Novice

15. september, 2016
Župan Boštjan Trilar na odprtju Mednarodnega obrtnega sejma v Celju

Kranj, Celje, 13. september 2016   V Celju se je začel že 49. Mednarodni obrtni sejem, ki velja za enega največjih v Sloveniji na področju podjetništva in obrti. Po uradnem odprtju sta si kranjski župan Boštjan Trilar in podžupan Boris Vehovec v družbi predstavnikov Območne obrtne zbornice za Gorenjsko, predsednika Ludvika Kavčiča in direktorice Daniele Žagar, ogledala razstavne prostore. Srečali so se tudi s celjskim županom Bojanom Šrotom.


V okviru sejemskega dogajanja je potekal tudi posvet na temo oživljanja podjetništva v mestnih jedrih, in sicer v sklopu projekta Town Centre Managament - upravljanje mestnih središč. Kot primer dobre prakse se je predstavilo tudi mesto Kranj.


Kranj se še vedno trudi pridobiti investitorje, podjetnike in pomagati pri zagotavljanju pogojev za kreiranja novih delovnih mest. Na spletni strani kranjske občine deluje portal poslovnih con, nadaljuje se tudi delo z  mladimi, kreativnimi, podjetnimi v Kovačnici (coworking center). V četrtek, 15. septembra 2016, bo v Kranju podeljena Gorenjska gazela  v organizaciji in sodelovanju s časopisno hišo Dnevnik. Dobro kažejo tudi zadnji gospodarski kazalci, kar je bilo poudarjeno tudi na odprtju sejma v Celju. In kranjsko območje ter gorenjska regija se temu trendu pridružujeta: gospodarski rezultati so vzpodbudni.

 

 Besedilo in foto: Ana Vizovišek