Novice

16. september, 2015
Kranj: Predstavnik Švicarskega mehanizma zadovoljen z energetsko saniranim bazenom

Kranj, 15. september 2015 - V času, ko se vsi ukvarjamo z varčevanjem in zniževanjem vsakovrstnih stroškov, je dobra novica, da je bilo v mestni občini Kranj izvedenih več projektov za učinkovitejšo rabo energije. Med njimi tudi energetska sanacija bazenov v kranjskem športnem parku, ki smo jo uresničili ob finančni podpori iz Švicarskega mehanizma. V teh dneh Gorenjska gosti g. Ralpha Ammanna, ki si je v torek, 15. septembra 2015, v Kranju ob spremstvu župana Mestne občine Kranj Boštjana Trilarja in direktorja Zavoda za šport Kranj Branka Fartka ogledal investicije in preveril zadovoljstvo uporabnikov opreme ter objektov na kranjskem bazenu.


Cilj projekta REAAL - Renewable Energy Across the Alpine Land je bil energetska sanacija Pokritega olimpijskega bazena, kar pomeni toplotno izolacijo strehe, zamenjavo pločevinaste kritine, zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, preprečiti uhajanje toplote iz Pokritega olimpijskega bazena, odpraviti toplotne mostove in s pregrinjalom oziroma ponjavo na Letnem kopališče prav tako preprečiti uhajanje toplote.

 

V sklopu projekta REAAL, ki se je izvajal s pomočjo švicarskega sofinanciranja, je bilo obnovljenih 12 objektov (z namestitvami sistemov obnovljivih virov energije) v 10 gorenjskih občinah in tako vzpostavljeni ukrepi varčevanja z energijo.
Celotna vrednost del je znašala 1.040.175 evrov (od česar je 85 odstotkov sofinanciranja s strani švicarskega prispevka). Investicija v Mestni občini Kranj je bila tudi največja na Gorenjskem iz projekta REAAL.
 

8094 – Pogovor o investiciji

 


8112 – Župan Boštjan Trilar in Ralph Ammann

 


8142 – Ogled kotolovnice

 


8190 – Rok Šimenc, direktor BSC, župan Boštjan Trilar, Ralph Ammann

 


8202 – Roko Padovac (BSC) Rok Šimenc (direktor BSC), Ralph Ammann, župan Boštjan Trilar, Darja Remsko (Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko), Branko Fartek (direktor Zavoda za šport)