Novice

25. marec, 2017
Tudi v Kranju bomo drevi ugasnili luči

Earth Hour ali Ura za Zemljo je največji svetovni okolijski dogodek. Posameznike, podjetja, vlade in skupnosti Svetovni sklad za naravo WWF (World Wide Fund for Nature)  povabi, da za eno uro ugasnejo luči in razmislijo o ukrepih potrebnih za preprečevanje podnebnih sprememb.

V Kranju bomo izklopili dekorativno razsvetljavo Vodovodnega stolpa, Gimnazije Kranj, Gradu Khislstein in stolpa Škrlovec.

Slovenija pri tem projektu sodeluje že deveto leto. WWF od začetka spodbuja posameznike, da delujejo na področju podnebnih sprememb. Ena ura, ki jo preživimo v temi, naj služi kot opomin, da moramo zagotoviti trajnostno prihodnost našega planeta. V petih desetletjih je WWF postal ena največjih in najbolj spoštovanih neodvisnih mednarodnih organizacij za varstvo narave. Z več kot pet milijonov privržencev na vseh petih kontinentih ima WWF pisarne v več kot 90 državah in lahko trdimo, da je odigral ključno vlogo pri razvoju mednarodnega gibanja za ohranjanje narave.

WWF je od majhne skupine navdušencev nad divjimi živalmi prerasel v globalno mrežo, ki jo podpirajo ljudje iz vseh družbenih slojev, ki tako kot WWF skrbijo za dobrobit našega planeta.

Luči za naš planet bomo ugasnili danes, 25. marca od 20:30 do 21:30.