Novice

12. november, 2015
Adventni venčki za Matica

Kranj, 12. november 2015 - Biotehniški center Naklo – Srednja šola je v prostorih Mestne knjižnice Kranj že petič organiziral tekmovanje mladih cvetličarjev in vrtnarjev v izdelavi adventnega venčka. Tekmovanja se je udeležilo 15 tekmovalcev in 13 mentorjev (dijaki, študentje s področja hortikulture ter zaposleni iz cvetličarn in vrtnarij do vključno 25. leta), med njimi tudi dva tekmovalca iz Hrvaške. Letošnja tema je bila adventni venček  kot etnološki motiv.

Namen tekmovanja je druženje, spoznavanje, razmišljanje, kako inovativnost in tradicijo povezati v izvirnost ter s humanitarnostjo. 15 adventnih venčkov je od 12. novembra dalje razstavljeno in v prodaji v Mestni knjižnici Kranj. Izkupiček od prodanih adventnih venčkov bo letos namenjen 3-letnemu Maticu z dolgotrajno boleznijo, ki obiskuje poleg rednih nevrofizioterapij še dodatne terapije, ki jih starši sami plačujejo.

Vsem udeležencem je za njihovo pripravljenost za sodelovanje na tokratnem tekmovanju čestital tudi župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar in jim zaželel, da še naprej gojijo tako ustvarjalnost kot dobrodelnost ter kupil enega od adventnih venčkov, ki bo krasil njegov dom v prazničnem decembru.

 

Prvo mesto na tekmovanju je osvojila Ajda Rupnik Čavič, cvetličarna Emporia, Ljubljana (mentor Tomaž Smrtnik), drugo mesto Mojca Slemenšak  Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti, Celje (mentorica Ana Sotošek) in tretje mesto Maja Močnik iz cvetličarne Rožcar, Domžale (mentorica Ivi Klemenčič).

Dobrodelna razstava ˝Tradicija in ustvarjalnost z mislijo na sočloveka˝ bo na ogled in nakup do 20. novembra 2015 v prvem nadstropju Mestne knjižnice Kranj.

Besedilo: Nada Bogataj Kržan