Novice

27. junij, 2018
Požar v Kranju, dodatno

Poročilo o požaru dopolnjujemo s podatkom, da so kriminalisti na kraju opravili ogled in zavarovali stvari za nadaljnje delo. Okoliščine na kraju kažejo, da je zagorelo v najnižjem nestanovanjakem delu, izven stavbe, ogenj pa se je potem preko zunanjega dela stavbe razširil še na višji stanovanjski del.

Iz objekta je bilo najprej evakuiranih okoli 50 ljudi, kasneje še več, skupno okoli 120. Zaradi vdihavanja dima so reševalci trem osebam na kraju
nudili prvo pomoč, eni osebi pa zaradi nezaužitja predpisanih zdravil. Po trenutnih podatkih policije druge poškodbe na ljudeh niso bile ugotovljene.

Ogenj je poškodoval tri poslovne prostore, stanovanja na južni strani bloka v prvem in drugem nadstropju, (več stanovanj je bilo tudi onesnaženih z dimom), ostrešje nad poslovnimi prostori, en osebni avtomobil, dve motorni kolesi in eno kolo z motorjem. Nastala je velika materialna škoda.


Za lastnino stanovalcev je bilo poskrbljeno, vsi pa imajo dostop do svojih stanovanj. Po vseh zbranih obvestilih bodo kriminalisti obveščali pristojno državno tožilstvo.