Novice

25. maj, 2015
Spominska svečanost ob 25-letnici Manevrske strukture in Republiške koordinacijske podskupine za Gorenjsko ter 24-letnici vojne za Slovenijo

Kranj, 21. maj 2015 - Župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar se je udeležil spominske svečanosti ob 25-letnici Manevrske strukture in Republiške koordinacijske podskupine za Gorenjsko ter 24-letnici vojne za Slovenijo, ki je potekala v dvorani Policijske postaje Kranj. V svojem nagovoru ob teh spoštovanja vrednih dogodkih se je župan zahvalil veteranom za prispevek, ki so ga dali slovenskemu narodu v procesu osamosvajanja in ustanavljanja slovenske države.

 

»Projekt Manevrske strukture narodne zaščite nima primerjave v zgodovini,« je dejal župan in dodal, da je bilo potrebno v strogi tajnosti organizirati obrambne sile, ki so skupaj z milico vojaško zavarovale demokratične spremembe v Sloveniji. V vojni za Slovenijo sta teritorialna obramba in milica leta 1991 uspešno in častno opravili svojo največjo oboroženo nalogo – obrambo domovine pred napadom agresorja in zagotovili pogoje za neodvisnost Slovenije. Župan je izpostavil, da so veterani s to zmago utemeljili to, kar imamo danes: lastno državo, nacionalno dostojanstvo in ponos. Imamo vse tisto, iz česar lahko gradimo svojo prihodnost in svoj razvoj.

 

Župan je zaključil z besedami, da s pogumom izklesana dejanja naroda vedno postanejo del svetega. Postanejo del narodovih temeljnih vrednot. In zaradi njih vedno nove in nove generacije hodijo pokončno. Projekta Manevrske strukture in vojne za Slovenijo sodita med dejanja, ki so zasidrana med vrednote Slovencev.

 

Pozdravni nagovor župana Boštjana Trilarja

 


Na desni župan Boštjan Trilar, na levi Jože Mencin, predsednik PVD Sever Gorenjska

 

Skupinska fotografija

 

Praporščaki