Novice

23. september, 2013
OBNOVLJEN OTROŠKI DISPANZER V KRANJSKEM ZDRAVSTVENEM DOMU

V petek, 20. septembra 2013, smo s slovesnostjo obeležili zaključek obnove otroškega dispanzerja v Zdravstvenem domu Kranj. Obnova se je začela 20. junija in zaključila 10. septembra 2013. Potekala je v starem prizidku Zdravstvenega doma Kranj, ki je bil zgrajen leta 1973. Obnovljenih je bilo 350 kvadratnih metrov, in sicer od temeljev naprej.

 

Stari del je bil porušen in zgrajen na novo (tla, stene, instalacije). Obnovljenih je bilo pet ambulant s pripadajočimi čakalnicami, ena soba za posege, sanitarije, garderobe in soba za zaposlene. Ambulante so po obnovi prirejene novim standardom, hkrati pa so zelo prijazne na pogled in seveda tudi funkcionalne. Vsaka ambulanta je pobarvana v drugi barvi, stene pa krasijo risbe akademske slikarke Jelke Reichman. Finančna sredstva za obnovo in opremo otroškega dispanzerja je zagotovilo Osnovno zdravstvo Gorenjske. Skupna vrednost investicije je bila 233.548 evrov, in sicer za gradbeno obrtniška dela 171.024 evrov, za opremo in pohištvo pa 62.524 evrov.


Obnovljene prostore so namenu predali župan Mestne občine Kranj Mohor Bogataj, direktorica Zdravstvenega doma Lili Gantar Žura in direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Veternik. V kulturnem programu pa so sodelovali otroci starejše skupine iz vrtca Janina.
 

Trak so prerezali: direktorica zdravstvenega doma Kranj Lili Gantar Žura, župan Mohor Bogataj in direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Veternik.

 

Nastopili so otroci starejše skupine iz vrtca Janina.