Novice

14. november, 2015
ŽUPAN BOŠTJAN TRILAR GOSTIL DELEGACIJO IZ SLAVONSKEGA BRODA

Mestno občino Kranj je danes obiskala delegacija iz Slavonskega Broda (Hrvaška). Župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar se je danes sestal z županom Slavonskega Broda Mirkom Dusparom. Pogovarjala sta se o prihodnjem sodelovanju obeh mest,  saj medsebojnih stikov doslej še ni bilo.

Slavonski Brod je v letošnjem letu na Mestno občino Kranj naslovil prošnjo za sodelovanje na turističnem, gospodarskem in kulturnem področju. Rezultat pobude je, da se slavonski vinarji ta vikend predstavljajo na vinski poti v Rovih pod starim Kranjem ter obisk uradne delegacije.

Slavonski Brod je šesto največje mesto na Hrvaškem in ima približno 59.000 prebivalcev. Znani so po sejemski in industrijski dejavnosti, tamburaših in turistični ponudbi, ki jo imajo vse dni v letu.

Člani delegacije iz Slavonskog Broda so bili navdušeni nad novostmi, ki jih je župan Boštjan Trilar uvedel v delo občinske uprave v prvem letu županovanja. Tako bodo v Slavonskem Brodu že kmalu bogatejši za pisarno za zadovoljstvo občanov ter posebno službo za pridobivanje evropskih sredstev ter nudenje pomoči podjetnikom. Prav tako so izrekli vso pohvalo edinstvenemu pristopu k pripravi Strategije trajnostnega razvoja Mestne občine Kranj do leta 2030.