Novice

19. september, 2013
pixel
ODPRTA VRATA SLOVENSKIH KMETIJ

V soboto, 21. septembra 2013, bodo vrata obiskovalcem, ki jih zanima lokalna pridelava hrane, odprli na kmetiji Pr'Končovc na Javorniku in v novi trgovini Kmetijsko gozdarske zadruge Škofja Loka v Poljanah nad Škofjo Loko.

Na pobudo Ministrstva za kmetijstvo in okolje kmetije in pridelovalci odpirajo svoja vrata slovenskim potrošnikom, da pokažejo kakovost lokalne hrane, ter jih vabijo naj preverijo kakovost lokalne hrane, v katero verjamejo. Z namenom pokazati in dokazati kakovost lokalne hrane in predelave.

V soboto, 21. septembra 2013, odpirata vrata:
• kmetija Pr'Končovc, Javornik 10, Kranj, kjer si bodo med 10. in 12. uro dopoldan obiskovalci lahko ogledali kmetijo, živali na paši, travniški sadovnjak, spoznali potek kuhanja žganja in poskusili tradicionalne kmečke jedi. Manjkal ne bo niti domač mošt ali čaj. Od 10. ure naprej pa se bo pridružila tudi Marjeta Bizjak, vodja Sektorja za kmetijske trge na Direktoratu za kmetijstvo, ki bo na voljo za vprašanja o ekološkem kmetijstvu, predpisih, rezultatih in načrtih v prihodnje.
• Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka bo med 8. in 12. uro odprla svoja vrata v novi zadružni trgovini v Poljanah 80 nad Škofjo Loko in predstavila Loško zadrugo, Loške mlekarne, Mesnine Bohinja in Domač kotiček. Na voljo bo pokušina izdelkov Loške mlekarne in Mesnin Bohinja. Ob 11. uri se bo pridružil Matej Demšar, dr. vet. med., direktor območnega urada VURS Kranj, ki bo spregovoril o veterinarskih kontrolah, ki zagotavljajo varnost in sledljivost hrane v obratih za predelavo mesa in mleka.

Vabljeni torej vsi, ki se zanimate za kakovost in pridelavo hrane.