Novice

26. oktober, 2012
Prenovljen vrtec Janina v Kranju
V sredo, 24. oktobra 2012, je župan Mestne občine Kranj Mohor Bogataj slavnostno odprl prenovljen vrtec Janina v Kranju, ki ga obiskuje 174 otrok, starih od enega do šestih let. Za otroke skrbi 19 vzgojiteljic in pomočnic, na voljo pa imajo 9 igralnic, centralno kuhinjo in spremljajoče prostore.
 
»Danes je prav poseben dan. Za vse nas. Dan, ko uradno odpiramo vrata našega prenovljenega vrtca. Leta 1969, 30. oktobra, so se prvič odprla ta vrata in po več kot 40 letih, ko je zob časa že dodobra pokazal svojo plat, se nam je uresničila tiha želja po prenovi. Združili smo moči, ideje in zagrizli v zahteven projekt z željo, da vrtec pomladimo, ga prenovimo, prevetrimo, preoblikujemo po meri otrok, da imajo otroci možnost ustvarjati življenje skozi odprtost, svežino, skratka vrtec, ki bo dihal skupaj z otroki,» so bile besede vodje vrtca Janina Irene Fabian ob odprtju.
Razpis za prenovo enote Janina je bil objavljen na portalu javnih naročil sredi maja 2012. Izvedli so ga Kranjski vrtci, razdeljen pa je bil na 6 sklopov. Prenova enote, ki je potekala med 10. julijem in 2. septembrom 2012, je obsegala prenovo oziroma menjavo pohištva s pripadajočimi obrtniškimi deli. V septembru in oktobru 2012 so se nekatera dela še zaključevala, vendar so otroci v vrtec vstopili tako kot v ostalih vrtcih, 3. septembra 2012. Poleg prenove notranjosti prostorov je bilo prenovljeno še igrišče (asfaltiranje dela igrišča, obnova igral, ureditev varovalne podlage pod igrali, menjava mivke, izravnava terena, urejanje trave). Prenovljen vrtec je zdaj svetel, prostoren in ustvarjalen in tako, kot pravijo tamkajšnje vzgojiteljice, omogoča stike med otroci in odraslimi ter predstavlja dobro počutje vseh.
Irena Pavc, ravnateljica Kranjskih vrtcev: »Zelo smo veseli, da nam je uspel tako velik zalogaj oziroma velik projekt izpeljati do konca. Vrtec Janina je star 43 let in takrat, ko je bil postavljen, je bil nekaj posebnega. Vmes se je nanj kar malo pozabilo in se ni več vlagalo veliko. Ko smo naredili analizo vseh naših enot v Kranju, smo ugotovili, da je zares najbolj zastarel in resnično potreben celovite prenove. Tako smo skoraj vsa sredstva, tudi sredstva, ki smo jih dobili od Mestne občine Kranj, in pa nekaj lastnih sredstev združili in vložili v ta vrtec. Zdaj je prenovljen skoraj od vrha do tal.«
In kot je dodal še župan Mohor Bogataj: »Vrtec je res nekaj posebnega, prilagojen otrokom, da se tu z veseljem igrajo in da se dobro počutijo. In to je zanje zelo pomembno.«

 

 

Darilo župana Mohorja Bogataja ob odprtju prenovljenih prostorov vrtca Janina – ptičja krmilnica

Kulturni program so skupaj z vzgojiteljicami pripravili otroci vrtca Janina

Prenovljeni prostori vrtca