Novice

28. september, 2016
Odprtje novih poslovalnic Hranilnice LON in Gorenjskih lekarn v novem poslovnem objektu na Primskovem v Kranju

Kranj, 28. september 2016 - V Kranju smo bogatejši za novo poslovalnico Hranilnice LON in enoto Gorenjskih lekarn. Obe poslovalnici sta v pritličju novega poslovnega objekta Hranilnice LON na Žanovi ulici v Kranju. Prostore so z nagovorom in s simboličnim rezanjem traku odprli Boštjan Trilar, župan Mestne občine Kranj, Bojan Mandič, član uprave Hranilnice LON, in Romana Rakovec, direktorica Gorenjskih lekarn.

Kot je dejal župan Boštjan Trilar, je Hranilnica Lon kranjska zgodba o uspehu. Zaposluje 120 ljudi, na kar smo v Kranju lahko še posebej ponosni, pa predstavlja podatek, da več kot polovica zaposlenih prihaja iz Kranja. Župan je pohvalil tudi vpetost Hranilnice LON v lokalno okolje. Kot je dejal, močno podpira kranjska kulturna in športna društva, pa tudi pevski zbor Gimnazije Kranj. Župan je dejal, da je to letošnja največja poslovna investicija v Kranju, seveda pa bo Mestna občina Kranj še naprej ustvarjala najboljše pogoje za širitev poslovanja vseh kranjskih podjetij.

Ob odprtju sta hranilnica in lekarna z donacijo ter zdravili podprli začetek delovanja nove probono zdravstvene ambulante v Kranju, ki bo nosila ime Fajdigova ambulanta (po dr. Božidarju Fajdigi). Donaciji je prevzel Tomaž Krišelj, direktor Gasilsko reševalne službe Kranj in vodja projekta kranjske probono ambulante. 

Gostje so si lahko ogledali poslovne prostore, spoznali predstavnike lekarn in hranilnice ter uživali v zanimivem programu otvoritvene slovesnosti, ki jo je povezoval legendarni radijski in televizijski voditelj Janez Dolinar. Za prijetno druženje ob dobri glasbi pa so poskrbeli odlični glasbeniki z Gimnazije Kranj , ki so del velikega revijalnega gimnazijskega orkestra.

Novi, sodobno in funkcionalno opremljeni prostori nudijo strankam popolno bančno in lekarniško storitev na enem mestu. Ob odprtju so v obeh poslovalnicah pripravili številne ugodnosti za nove stranke, od brezplačnega enoletnega vodenja osebnega računa in brezplačnega plačevanja položnic v hranilnici do različnih popustov, promocij in darilc v lekarni. 

Celotni poslovni objekt Hranilnice LON bo slovesno odprt v začetku prihodnjega leta, ko bodo v hranilnici praznovali tudi 25. leto delovanja.

Kot so še sporočili iz Hranilnice Lon, poslovalnica na Bleiweisovi cesti v Kranju ostaja odprta.