Novice

22. oktober, 2015
Za podjetniško sodelovanje med kraji Srebrenica, Bratunac, Miliči in Kranjem

V okviru projekta »Javno-privatni dijalog i partnerstvo« se je 21. oktobra 2015  v Kranju mudila delegacija, ki je bila sestavljena iz predstavnikov občin, podjetnikov in razvojne agencije iz Banja Luke. Na slovenski strani je bilo koordinator dogodka Združenje delodajalcev obrtnikov in podjetnikov Slovenije, na strani delegacije pa je obisk organizirala »Republička agencija za razvoj MSP iz Banja Luke« (pobrateno mesto Mestne občine Kranj).

V Kranju smo jih sprejeli v Podjetniškem centru Kranj, in sicer Ana Vizovišek, Pisarna za podjetja Mestne občine Kranj, Rok Šimenc, direktor BSC Kranj, in Jelena Vidović iz BSC Kranj ter v imenu Območne obrtno-podjetniške zbornice Kranj predsednik  Ludvik Kavčič  in  direktorica Daniela Žagar.


Gostom je bilo predstavljeno delovanje razvojne agencije BSC s poudarkom na projektih, ki jih agencija opravlja za razvoj podjetništva. Predstavljeno je bilo tudi delovanje MOK in Pisarne za podjetja ter njena vlogo pri podpori podjetništvu v Kranju in regiji. Območna obrtno-podjetniška zbornica je predstavila svoje delovanje v lokalnem prostoru ter tudi storitve, ki jih ponujajo za člane. V razpravi je goste predvsem zanimalo, kakšne spodbude za podjetnike ponujajo vse tri institucije ter kakšen je v lokalnem okolju interes mladih za podjetništvo.
V nadaljevanju so si člani delegacije ogledali tudi proizvodne prostore podjetja Precisium iz Stražišča (vodita Ludvik in Tanja Kavčič), kjer jih je pozdravil tudi župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar. V nagovoru je izpostavil, da je gospodarsko sodelovanje in povezovanje med državami zelo pomembno, še posebej med državami nekdanje Jugoslavije, saj nas povezuje nekdanji skupni trg. Župan vidi tudi veliko možnosti sodelovanja pri pridobivanju evropskih sredstev. Svetovalec župana Srebrenice je kranjskemu županu prenesel željo Srebrenice za konkretno povezovanje na področju podjetništva in investicij med Kranjem in Srebrenico.

Foto: S srečanja na Območni obrtno podjetniški zborniki Kranj in z obiska v podjetju Precisium v Stražišču

Z dogodka je poročala in fotografirala: Ana Vizovišek