Novice

27. februar, 2015
Kandidate za častno razsodišče predlagajte do 15. marca

Kot smo že obveščali, v Mestni občini Kranj poteka evidentiranje kandidatov za častno razsodišče. Prvi rok se izteka danes, 27. februarja 2015, čas za prijave pa se podaljša do 15. marca 2015.


Mestna občina Kranj je konec januarja 2015 dobila Kodeks ravnanja funkcionarjev. Dokument ima kot prva med mestnimi občinami v Sloveniji, sicer pa ima tovrsten kodeks približno 20 občin v Sloveniji. Kranjska občina pa je prva, ki je v kodeksu opredelila imenovanje častnega razsodišča. Častno razsodišče bo imenoval mestni svet, štelo pa bo pet članov. Člani bodo lahko občani Mestne občine Kranj, ki niso funkcionarji in ki uživajo ugled ter visoko zaupanje javnosti.


Javni poziv za evidentiranje kandidatov za člane častnega razsodišča je objavljen na spletni strani Mestne občine Kranj www.kranj.si pod zavihkom Javni razpisi in naročila, informacije pa daje tudi Služba za svet 04 23 73 119 ali obcina.kranj@kranj.si .
Župan Boštjan Trilar vabi vse, ki jih zanima delovanje v častnem razsodišču ali želijo predlagati uglednega in zaupanja vrednega občana, da čim prej izpolnijo prijavni obrazec oziroma na prijavo opozorijo znanca, prijatelja, sodelavca, ki ga vidijo kot primernega člana častnega razsodišča.

 

Javni poziv za evidentiranje kandidatov za člane Častnega razsodišča po veljavnem Kodeksu ravnanja funkcionarjev Mestne občine Kranj (poziv, obrazec, kodeks, obvestilo o podaljšanju roka)