Novice

17. maj, 2016
MAJSKI DAN ZA DRUŽENJE NA PLANINI

Vabljeni na majski dan druženja na Planini v Kranju, ki bo v soboto, 21. maja 2016, ob 10. uri.

Centralno igrišče na Planini 1 - “westside”, zelenica pred Športno dvorano Planina 1, Semaforizirano križišče na Cesti 1. maja, Gubčeva 7

Majska košnja na Planini
Prvi otipljivi rezultati skupinskih aktivnosti ob projektu obnove in oživitve soseske Planina so tu. Sadovi izobraževanja, oblikovanja idejnih predlogov, načrtovanja in priprav, ki so z  delovnimi skupinami prebivalcev Planine potekale od februarja, bodo prikazani na družabnem dogodku na Planini, 21. maja.


Na Centralnem igrišču na Planini 1 skupina za šport, rekreacijo in medgeneracijsko povezovanje ter skupina za otroška igrišča pripravljata živopisan program »Migaj in ustvarjaj z urbano sosesko«, namenjen otrokom, mladim in aktivnim odraslim. Otroške delavnice in zabava ter predstavitev makete otroških igrišč ob zbiranju predlogov za nova igrala bodo potekali vzporedno s športnimi izzivi in poligonom za vse generacije. Za mlajše bodo poskrbeli taborniki, ki so se z veseljem odzvali na oživljanje soseske, in pripravili Taborniško pustolovščino.


Na zelenici pred Športno dvorano Planina 1 bo skupina Zeleni Planinci ob novo nastalem skupinskem zeliščem vrtu, ob lipi ter jagodičevju pripravila prostor za piknik in počitek. Pridružila se jim bo strokovnjakinja za permakulturo, na razpolago bodo različne revije.


Ob 10.15 bo na Centralnem igrišču na Planini 1 zbirna točka, obiskovalci pa bodo povabljeni na voden ogled do Gubčeve 7, kjer bosta na voljo gasilec in reševalec ter podatki o varnosti v prometu, ki jih je zbrala delovna skupina za promet. Naslednja postaja pa je križišče na Cesti 1. maja, kjer je skupina za varnost križišče uredila in prilagodila za slepe in slabovidne.

Vabljeni!

V primeru dežja se prireditev prestavi na soboto, 28. maja. Več tudi vna plakatu, ki je dostopen na tej povezavi.

Organizacija:
Skupina za prenovo in oživitev Planine