Novice

3. september, 2015
Župan Boštjan Trilar pozdravil upokojence Gorenjske

Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske je 3. septembra v sodelovanju z Društvom upokojencev Bohinjska Bistrica organizirala letno srečanje upokojencev v Bohinju. Že 24. letnega srečanja sta se udeležila tudi župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar in ministrica za delo, družino in socialne zadeve dr. Anja Kopač Mrak. Župan se je v pozdravnem govoru zahvalil upokojencem za njihov trud pri oblikovanju družbe, za nesebično prenašanje vseh življenjskih izkušenj in modrosti na mlajše generacije.

Navdušen je tudi nad organiziranostjo in dejavnostjo upokojencev na Gorenjskem. Slednji so preko društev vključeni v številne kulturne sekcije. Še vedno skrbijo za ohranjanje ljudskih plesov v folklornih skupinah, ljudskih pesmi v številnih pevskih zborih in skupinah. Starejši Gorenjci ne zaostajajo za mladimi niti na športnem področju. Tako se lahko pohvalijo s številnimi športnimi in rekreativnimi sekcijami, ki spodbujajo športno udejstvovanje starejših občanov. Župan Boštjan Trilar je poudaril tudi to, da so upokojenci lahko zgled drugim skupinam, saj vsakič znova pokažejo, da Gorenjska kot regija lahko stopi skupaj, moč povezovanja pa postavlja v ospredje tudi kot predsednik Sveta Gorenjske regije.

Na srečanju so sodelovala društva iz vseh osemnajstih gorenjskih občin. Organizatorji so pripravili bogat kulturno – zabavni program z živo glasbo. Nekaj foto utrinkov si lahko ogledate v foto galeriji.


Foto: Matic Zorman / maticzorman.com