Novice

2. april, 2016
Društvo psoriatikov Slovenije podružnice Gorenjske obeležuje 30-letnico delovanja

»Ne bojte se dotika z nami, luskavica ni nalezljiva!«
 
Kranj, 2. april 2016 – »Zelo pomembno in ključno je, da o bolezni kot je luskavica veliko govorimo ter o njej osveščamo tudi druge. Menim, da je srečevanje ljudi s podobnimi težavami zelo pomembno, saj si lahko med seboj pomagate z različnimi nasveti, podporo in druženji. Čestitke za 30-letnico delovanja,« je uvodoma na občnem zboru Društva psoriatikov Slovenije podružnice Gorenjske člane pozdravil župan Boštjan Trilar.

Društvo psoriatikov Slovenije je humanitarna organizacija za pomoč bolnikom s psoriazo – luskavico. Od leta 1979 društvo deluje tako na nacionalni kot regionalni ravni po vsej Sloveniji in združuje 11 podružnic ter okoli dva tisoč članov, od tega 252 na Gorenjskem.

Podružnično društvo Gorenjske deluje v 18-ih gorenjskih občinah ter se redno in uspešno prijavlja na javne razpise. Za svoje člane organizirajo izobraževanja in strokovno seznanjanje o bolezni, izmenjavo izkušenj, različne izlete ter skupinske terapije. Prav tako svoje člane spodbujajo k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu.

Več o društvu si lahko preberete na spletni strani http://www.drustvo-psoriatikov.si/