Novice

24. december, 2015
Zadnje predavanje: Od službe v Googlu, do samostojne podjetniške poti v tujini

Po mesecu dni delovanja se je tudi v Kovačnici zaključilo leto. Na zadnjem od letošnjih torkovih dogodkov je v Kovačnici predaval David Gojo.

David Gojo je letos službo pri Googlu na Irskem zamenjal za samostojno podjetniško pot, zato  je lahko udeležencem v Kovačnici ponudil veliko zanimivih in uporabnih informacij. Govoril je o pogojih za zaposlitev pri tem tehnološkem gigantu, podrobno orisal postopek razgovorov in na sproščen način podal tudi precej uporabnih informacij o pripravah na podobne zaposlitvene razgovore.

Obiskovalci so spoznali pravila pri njihovem delu, komunikaciji in sami organiziranosti podjetja, dotaknil  pa se je tudi življenja na Irskem. Skupaj z Lino Gantar in Luko Nachbar Cvikl je David Gojo letos poleti ustanovil podjetje Nuuk Digital zato je drugi del predstavitve posvetil predvsem temu podjetju, ki je tržno nišo našel v start up in spin off podjetjih po vsem svetu.

Govoril je  tako o spletnem marketingu in optimizaciji kot tudi o filozofiji in viziji podjetja. Za drugi del večera pa sta poskrbela Eli in Borut iz kranjskega Beer Puba, ki sta predstavila delovanje njihovega lokala tudi kot nekakšen start up na gostinsko-kulinaričnem področju. 

Med prazniki si bo Kovačnica nabirala novih idej in moči. Po 4.1.2015 pa bo odprta spet vsak delavnik od 9. do 19. ure.