Novice

19. september, 2018
V Kranju od danes deluje Državni svet
V Kranju je prvič od samostojni Slovenije začela delovati pisarna Državnega sveta. Od danes je Kranj tako bogatejši za pisarno državnega svetnika mag. Igorja Velova. Meščanke in meščani ter prebivalci širšega območja Kranja bodo v pisarni lahko oddajali svoje pobude vezane na problematiko, ki je v pristojnosti državnega sveta. Mag. Igor Velov se je ob odprtju pisarne zahvalil županu Mestne občine Kranj Boštjanu Trilarju za pomoč pri vzpostavitvi pisarne v Mestni upravi Kranj. 
 
Kot je dejal Trilar je ključno, da so vse pomembne državne institucije v Kranju, ki je regijsko središče Gorenjske. Kot je pojasnil je država že nekaj institucij hotela preseliti v cenejše prostore v okoliške občine, vendar so prizadevanja obrodila sadove. Tako je državni servis še vedno na voljo vsem v Kranju. Prav nasprotno: v Kranj privabljamo vedno več državnih institucij kot je današnje odprtje pisarne državnega svetnika. 
 
Kot je dejal mag. Velov si Kranj kot tretja največja slovenska občina ne zasluži samo državnega svetnika, ki ga po mnogih letih končno tudi ima, pač pa tudi pisarno, ki bo dostopna vsem prebivalcem.