Novice

13. januar, 2014
BSC VABI NA DELAVNICO

Energetska učinkovitost je ena izmed strateških usmeritev razvoja Evrope in Slovenije ter zato eno od prioritetnih področij v novi finančni perspektivi 2014-2020.


Regionalna razvojna agencija Gorenjske, BSC d.o.o. iz Kranja je bila partner in koordinator dveh evropskih projektov s področja varčevanja z energijo in zmanjšanja izpustov CO2.


Evropska projekta ENSURE in LoCaRe, sta povezana z energetsko sanacijo stavb, uvajanju novih okoljsko prijaznih energetskih rešitev ter s tem večje ekonomske učinkovitosti v starih mestnih jedrih Gorenjske; Kranja, Radovljice, Škofje Loke in Tržiča. Ker so mestna jedra zaščitena za kulturne spomenike, sta projekta nastala v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije.


Vabimo vas na delavnico, kjer bomo predstavili zaključke obeh projektov. Strokovnjaki bodo spregovorili o konkretnih ukrepih učinkovite rabe energije in možnostih uporabe obnovljivih virov energije v starih mestnih jedrih.
Ob koncu delavnice bodo tudi odgovarjali na vaša vprašanja povezana z energetsko sanacijo stavb, predvsem v starih mestnih jedrih.

 

Delavnica bo v četrtek, 16.1.2014, ob 18.00 uri v sejni sobi št. 16, Mestne občine Kranj, Slovenski trg 1, Kranj.

 

Program:
- Predstavitev ENSURE in LoCaRe, mag. Helena Cvenkel, namestnica direktorja BSC d.o.o. in
Brane Šimenc, vodja projektne pisarne, Mestna občina Kranj
- Pogoji za energetsko sanacijo v zgodovinsko zaščitenih območjih,
Mateja Hafner Dolenc s.p. Doma, Škofja Loka
- Energetska sanacija stavb v starih mestnih jedrih, Medard Hafner, univ. dipl. ing, str.,
Biro Mikroklima s.p., Škofja Loka
- Posebnosti pri energetski sanaciji objektov kulturne dediščine,
Dušan Remic univ.dipl.ing.grad., Grad Art, d.o.o., Ljubljana