Novice

22. junij, 2017
DAN ODPRTIH VRAT LETNEGA KOPALIŠČA KRANJ

Kranj, 23. junij 2017 - Vabimo vas, da se nam v soboto, 24.6.2017 vse od 9. ure naprej, skupaj z vašimi družinami, pridružite v okviru Dneva odprtih vrat letnega kopališča Kranj.

 

Na ta dan bo kopanje za vse obiskovalce brezplačno, Zavod za šport Kranj je kot upravljalec bazenov zagotovil kar nekaj novosti, sodelavci MO Kranj bomo v našem Kranjskem kotičku predstavili vse novosti in aktualnosti v Kranju, skupaj z NK Triglav pa bomo poskrbeli tudi za najmlajše.

 

Poskrbljeno pa bo tudi za varnost. Naši gasilci, sodelavci GRS Kranj, bodo predstavili aktivnosti v okviru EU projekta DIREKT, oz. akcije »Postanimo odporni na nesreče«. Vse od 10. ure nam bodo namreč na praktičnih primerih predstavili vaje samopomoči reševanja v in iz vode, … torej znanj, so še kako potrebna:
• prikaz slačenja osebe, ki je oblečena padla v vodo;
• prikaz reševanja onemoglega plavalca z brega s pomočjo pripomočkov (metalna vrv, plavalni obroč, različni predmeti;
• reševalni skok in reševalni kravl, pristop k onemoglemu plavalcu, reševanje onemoglega plavalca z enim ali dvema reševalcema;
• plavalec v agoniji – pristop k utapljajoči osebi, različni transportni načini osebe, ki sodeluje z reševalci in osebe, ki se poskuša okleniti reševalca
• reševanje nezavestne osebe s prikazom temeljnih postopkov oživljanja brez in z uporabo AED.

 

Ob tem vas prav prijazno vabimo, da svojo pripravljenost preverite tudi sami. Preden so namreč kranjski poklicni gasilci pristopili k EU projektu, so med lokalnimi prebivalci izvedli kratko anketo in preverili, kako so naši meščani in meščanke dejansko pripravljeni na naravne nesreče, požare, ujme. Zanimalo jih je, kako bi reagirali, če bi jim med vožnjo v tunelu zagorel avtomobil, kaj bi naredili, če bi prišlo do potresa, kaj bi storili, če bi jim zagorelo olje na štedilniku ipd. Vabimo vas, da obiščete facebook stran GRS Kranj ali njihovo spletno stran, pregledate odgovore ter jih primerjate s svojimi pogledi na ta vprašanja.

Želimo si, da bi se tudi vi vključili v širjenje in promocijo načrtovanih aktivnosti. O njih vas bomo seveda obveščali, v jesenskih mesecih je načrtovanih kar nekaj zanimivih aktivnosti, tudi v povezavi z našimi zavodi. Le skupaj lahko zagotovimo, da bomo tudi Kranjčanke in Kranjčani postali karseda najbolje »odporni na nesreče«.