Novice

13. februar, 2017
Umrl je častni občan MO Kranj prof. dr. Vladimir Ravnik

Sporočamo žalostno vest, da je v 93. letu starosti je umrl prof. dr. Vladimir Ravnik, častni občan Mestne občine Kranj. Naziv mu je bil podeljen leta 2011 za obsežen znanstveni prispevek na področju botanike.


Bil je predavatelj in raziskovalec slovenske flore, pisec poljudnih in strokovnih člankov, srečamo pa ga tudi kot ilustratorja poljudnih knjig o rastlinah, še zlasti alpske flore.


Poklicno življenje je posvetil znanosti in pedagoškemu delu, od asistenta na botaničnem inštitutu, predavatelja na Fakulteti za naravoslovje in tehnologijo do profesorja in predstojnika Katedre za botaniko na Oddelku za biologijo Biotehniške fakultete in na Pedagoški fakulteti. Upokojen je bil kot sedemdesetletnik, v oktobru 1994.

Bil je skrben in ljubeč mož in oče. Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Pogreb pokojnika bo v torek, 14. februarja 2017, ob 15. uri na mestnem pokopališču Kranj. Žara bo na dan pogreba od 13. ure dalje v vežici št. 1.

Žalna knjiga je v Galeriji Mestne občine Kranj, v I. nadstropju občinske stavbe na Slovenskem trgu 1, odprta do pogreba v poslovnem času občine ter na dan seje Sveta Mestne občine Kranj v sredo, 22. februarja 2017.