Novice

2. september, 2016
Novo otroško igrišče na Planini po meri prebivalcev

Kranj, 2. september 2016 – »Novo otroško igrišče je prvi pomemben korak k revitalizaciji soseske Planina. Dobra novica je tudi ta, da smo ravno v teh dneh od države dobili poziv za pridobivanje sredstev iz centralnih trajnostnih naložb, kamor lahko uvrstimo tudi prenovo Planine. Zgradili bomo nove povezovalne poti, centre trajnostne mobilnosti, prostore za družbene dejavnosti, dobiti moramo le še soglasja države in Evropske unije ter zagotoviti nekaj lastnih sredstev in Planina bo zaživela. Čas je, da Planino prenovimo, da tudi ta del Kranja dobi večjo in boljšo kakovost bivanja,« je stanovalce soseske uvodoma nagovoril župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar.

Mestna občina Kranj (poleg preteklih projektov skupnostne prakse) z novo ureditvijo otroškega igrišča nadaljuje prakso urejanja javnega prostora po meri prebivalcev. H končni podobi igrišča so prispevali stanovalci soseske s predstavniki krajevnih skupnosti Planina in Huje. Na dan odprtja sta kranjski župan in predsednica Krajevne skupnosti Huje zasadila še zadnje sadike na igrišču, otroci pa so na delavnicah barvali kamenčke, preizkušali igrala, spoznavali ter sadili rastline na svoj način in uživali ob čarovniških trikih čarodeja Romana.

Župan se je v nagovoru zahvalil vsem sodelujočim stanovalcem soseske iz obeh krajevnih skupnosti ter podjetju Heinz Lackmann GmbH & Co. KG, ki je doniralo sredstva za nakup igral v imenu družbe Iskraemeco, merjenje in upravljanje energije. Vsem sodelujočim pri projektu se je zahvalila tudi predsednica Krajevne skupnosti Huje Sonja Mašič.

Besedilo: Ines Zabret MOK
Foto: Ines Zabret MOK, projektna skupina za oživitev soseske Planina