Novice

8. julij, 2015
Filmarji v starem Kranju

»Poplave v Kranju!« Da, tudi to je mogoče, če v mesto pride filmska ekipa, ki snema promocijski film. Prešernova ulica v starem Kranju se med 8. in 11. julijem 2015 spreminja v filmsko prizorišče, dodatni, spremljajoči prostor pa bo še na Glavnem trgu. Nekaj kadrov bodo posneli tudi v Mestni knjižnici Kranj. 

 
V Kranju gostimo ekipo filmskega podjetja U-Man films iz Pariza z ameriškim režiserjem mlajše generacije Drakom Doremusom. Stari Kranj so izbrali za snemanje promocijskega filma za zavarovalnico Axa. Pri projektu sodeluje scenograf Stephan Rozenbaum, ki je sodeloval pri filmih The Science of Sleep (2006) in Mood Indigo (2013; nominacija za nagrado cezar za najboljšo scenografijo), ki jih dobro poznamo tudi pri nas.  Kot so povedali pri podjetju Skupina izvedba iz Kranja, so ustvarjalci predstavitvenega filma iskali najprimernejšo lokacijo za snemanje v mestih s starimi jedri. Izbrali so Kranj, kjer je na enem mestu zbranih večina elementov, ki jih potrebujejo, tako da bodo 80 odstotkov snemanja opravili prav v kranjskem starem jedru. Posebej je ustvarjalce filma navdušila Mestna knjižnica Kranj.
 
Največji snemalni dan bo petek, 10. julija 2015. Posneli bodo širše kadre posledic poplave. Kot napovedujejo pri slovenskem filmskem podjetju Trixtr iz Ljubljane, ki je projekt pripeljalo v Slovenijo, bodo tedaj imeli največje število ljudi v ekipi in snemalni dan bo tudi tehnično ter kreativno najbolj zahteven del snemanja. Pri pospravljanju filmske scene bodo pomagali gasilci s Primskovega in Komunala Kranj.