Novice

13. avgust, 2012
Mohoriču in Katrašniku 4. in 5. mesto na EVROPSKEM PRVENSTVU na Nizozemskem,
Danes, v ponedeljek 13. avgusta 2012, ob 18. uri vabljeni pred OŠ Podblica, kjer predsednik KS Podblica Igor Pogačnik, Kolesarski klub Sava Kranj in vaščani pripravljajo sprejem Mateja Mohoriča in Gašperja Katrašnika, kolesarja iz Kolesarskega kluba Sava Kranj. Sprejemu se bo pridružil in jima v imenu Mestne občine Kranj čestital tudi podžupan Bojan Homan.
 
Tretji dan Evropskega prvenstva v kolesarstvu na Nizozemskem je bila na sporedu cestna dirka za mladince. Na 129 km dolgo progo (6 krogov) se je podalo 176 tekmovalcev med katerimi je bilo pet Slovencev. Matej Mohorič, Gašper Katrašnik, Martin Otoničar, David Per in Jure Miškolin so bili kolesarji , ki so se podali v boj za najvišja mesta. Po samem vrhu sta torej posegla Matej Mohorič in Gašper Katrašnik iz Kolesarskega kluba Sava Kranj. Klub letos praznuje 55 let svojega delovanja.

Dirka se je začela izredno živčno in že v prvem krogu so številni padci in okvare koles poskrbeli za prvo selekcijo. Dirka na izredno tehnično zahtevni progi (številni ovinki, ozka cesta in veter) se je začela razpleti v 5 krogu, ko je v ospredju ostala deseterica kolesarjev med katerimi sta bila tudi Matej Mohorič in Gašper Katrašnik. Na začetku zadnjega kroga je prednost deseterice znašala 40 sekund. Prednost ubežnikov se je proti cilju zmanjševala in tri kilometre do cilja znašala še 20 sekund. Medtem so se v ospredju začeli poskusi pobegov. Tri kilometre do cilja se je trojici kolesarjev uspelo priboriti 5 sekund prednosti, katerim se je nekoliko kasneje pridružil še Mohorič. Kilometer do cilja je bila  situacija sledeča, štirje kolesarji (Mohorič) so imeli 5 sekund prednosti pred naslednjo skupino šestih kolesarjev (Katrašnik), glavnina je za njimi zaostajala 15 sekund. V zadnjem kilometru se je za napad prvi odločil Mohorič, ki si ni uspel privoziti zadostne prednosti in so ga ostali trije kolesarji uspeli prehiteti v ciljni ravnini. V ozadju je Gašper Katrašnik uspel dobiti šprint šesterice za 5. mesto. Ostala dva kolesarja KK Sava Kranj Martin Otoničar in David Per sta v cilj prišla z glavnino medtem, ko je Jure Miškulin zaradi padca odstopil.
Selektor mladincev KK Sava Kranj Andrej Cimprič je po dirki povedal: »Izredno sem zadovoljen z nastopom naših tekmovalcev. Celotno dirko smo imeli pod kontrolo in tudi v odločilnem trenutku sta bila naša tekmovalca na pravem mestu. Na žalost se nam na koncu ni vse izšlo kot smo želeli, zato imam nekoliko grenak priokus, kajti medalja je bila zelo blizu. Vendar smo kljub vsemu pokazali, da z mladimi odlično delamo in od te generacije lahko še veliko pričakujemo«.

Čestitke za odlične dosežke!
 
Povzeto iz spletne strani Kolesarskega kluba Sava.