Novice

22. april, 2013
PRVI MAJ NA JOŠTU NAD KRANJEM

Na predvečer praznika, v torek, 30. aprila, bo kresovanje na Joštu od 20. ure dalje. Osrednja prireditev na Joštu nad Kranjem pa bo na dan praznika 1. maja. Program letošnjega srečanja se bo začel ob 10.30.

 

Prvomajska srečanja imajo v Sloveniji bogato tradicijo. Čeprav je to delavski praznik, ga praznujemo vsi: delavci, upokojenci, nezaposleni, dijaki, študentje. Delavci s kranjskega področja in njihove družine se 1. maja vsako leto v velikem številu zberemo na Joštu nad Kranjem. Svet gorenjskih sindikatov je vse od začetka delavskih praznovanj na Joštu organizator teh srečanj mladih in malo manj mladih. Zadnja leta v sodelovanju z Mestno občino Kranj in Zavodom za turizem Kranj. Tudi letos ne bo nič drugače, saj se bo marsikateri Kranjčan podal na Jošt in se pridružil prijateljem in znancem v sproščenem klepetu in druženju

.
Na predvečer praznika, torej v torek, 30. aprila, bo kresovanje na Joštu. Zabavali se bomo skupaj z Vladom Piljo, ki je mnogim bolj znan kot Lepi Dasa. Zabava bo trajala od 20. ure dalje pa vse do poznih večernih ur.


Osrednja prireditev na Joštu nad Kranjem pa bo na dan praznika 1. maja. Program letošnjega srečanja se bo začel ob 10.30 s Pihalnim orkestrom mestne občine Kranj. Zbrane bo uvodoma pozdravil podžupan Mestne občine Kranj mag. Janez Frelih. Osrednja govornica na prireditvi bo predsednica Sveta gorenjskih sindikatov Nežka Bozovičar. Pripravljen je pester kulturni program, kakor tudi razvedrilo ob zvokih ansambla Saša Avsenika za dobro razpoloženje obiskovalcev. Za gostinsko ponudbo bodo poskrbeli v Domu na Joštu. Člani Sveta gorenjskih sindikatov lahko pri svojem sindikatu dobijo ugodne bone za hrano in pijačo.


»Potruditi se moramo, da tudi v teh, ne ravno rožnatih časih, ko se slovenskemu in svetovnemu gospodarstvu bolj slabo piše, najdemo nekaj, kar nas veseli in osrečuje, najsi bodo to spomini na preteklost ali vera v boljšo prihodnost. Za začetek je lahko to Prvi maj, ki je delavski in sindikalni praznik. Poveselimo se torej skupaj,« sporočajo iz Sveta gorenjskih sindikatov.


Vsem delavkam in delavcem, mladim in brezposelnim ter upokojencem želi prijetno prvomajsko praznovanje. Poveselite se ob prižigu kresa na predvečer praznika in pozabite na vsakdanje skrbi ob prvomajski budnici.


Vabljeni na Jošt nad Kranjem!