Novice

23. februar, 2016
Iskanje namestitve za mladoletne prosilce za azil tudi v Kranju

V okviru reševanja migrantske problematike pristojna ministrstva iščejo možnosti nastanitve tudi za osebe, ki so v Republiki Sloveniji zaprosile za azil. Tako je prišlo do predloga, da bi za nastanitev otrok brez spremstva odraslih uporabili nezasedeno tretje nadstropje študentskega doma. O tem so se 22. februarja 2016 na sestanku pogovarjali starši dijakov, ki bivajo v domu, in člani sveta Dijaškega in študentskega doma Kranj s predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Enotno mnenje prisotnih staršev dijakov je bilo, da so proti nastanitvi mladoletnih prosilcev za azil.


Prav tako so svoje nestrinjanje izrazili člani sveta krajevne skupnosti Zlato polje, na območju katere je Dijaški in študentski dom Kranj.


Stališče Mestne občine Kranj po sestanku z državnim sekretarjem Boštjanom Šeficem je, da je boljša lokacija za namestitev mladoletnih azilantov v azilnem domu v Ljubljani, kjer so prisotne tudi vse strokovne službe, ki se ukvarjajo s to problematiko.