Novice

9. oktober, 2012
Predstave za otroke

V četrtek, 11.10. 2012 bo ob 19 uri v Krice krace predavanje Nare Petroviča z naslovom EKOLOŠKA NASELJA IN TRAJNOSTNA KULTURA BIVANJA. Nara Petrovič je med leti 2009-2012 obiskal mnoga ekološka naselja in se udeležil štirih evropskih konferenc Globalne mreže ekovasi. Tam pridobljena znanja je uporabil pri zagonu in izvedbi projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu! in pri mnogih drugih manjših projektih, ki ljudem vračajo moč, samozavest, pozitivnost in zaupanje.
 
Na predavanju bodo ob pestrih fotografijah predstavljene poceni in preproste rešitve za dvig kakovosti življenja, stabilizacijo klimatskih in gospodarskih ekstremov, prehod v nizko-ogljično družbo, višanje ravni samooskrbe in lokalne samouprave, predvsem pa za preseganje brutalnega ponavljanja škodljivih vedenjskih vzorcev, kakršnemu smo priča.
 
Namen predavanja je z interaktivnim pristopom približati ljudem genialne rešitve, do katerih so prišli v stotinah ekoloških naselij po svetu, povrniti samozavest in zaupanje v zdravo pamet, spodbujati pozitivnost, samoiniciativnost in voljo do ustvarjanja. Nara za svoje aktivnosti standardno ponuja 100-odstotno garancijo za zadovoljstvo. Vstopnine ni oz.
zbiramo prostovoljne prispevke za predavatelja.
 
V petek, 12.10.2012 bo ob 17.30 uri v Krice krace na sporedu lutkovna predstava Zmaj in Marjetica. Avtorica in izvajalka: Alja Kump Ankerst.
Glasba: Marko Završnik. Premiera. Predstava je primerna za otroke od 3.
leta dalje. Trajanje 35 minut. Vstopnina 4 Eur.
 
V soboto, 13.10.2012 bo ob 10 uri v Prešernovem gledališču sobotna matineja. Gostuje Lutkovno gledališče Maribor z znano pravljico Grimm - Svetlana Makarovič: RDEČA KAPICA. Režiser Klemen Markovčič, glasba Gregor Strniša. Igrajo Miha Bezeljak, Metka Jurc, Aja Kobe, Zvezdana Novaković, k.g. Za otroke od 3. leta dalje. Trajanje 30 minut. Vstopnina 4 Eur.
 
V soboto, 13.10.2012 med 11. in 12.30 uro bo v Krice krace brezplačna delavnica Eko pod zeleno smreko. Delavnica je namenjena otrokom, staršem, dedkom, babicam. Izdelovali bomo figurice iz koruznega ličkanja. Delavnico vodi Natalija Herlec.