Novice

18. april, 2016
Dogodek »Povežimo se 2016« tudi tokrat z dobrodelno noto

Kranj, 15. april 2016 – Že šesto leto zapored dobrodelnost na dogodku »Povežimo se 2016« v organizaciji Lions in Rotary kluba Kranj ne pozna meja. Zvesti svojemu poslanstvu, kjer je z velikimi črkami zapisana beseda dobrodelnost, povezujejo in prepletajo življenjske zgodbe ter s tem pomagajo številnim pomoči potrebnim.

Iz tokratnega družabnega večernega dogodka bodo zbrani denar namenili za razvoj in napredek interesne dejavnosti robotike na osnovnih šolah. Gre za novo vedo kot izbirni predmet v osnovnih šolah, pri katerem je v ospredju konstruiranje modelov ter računalniško krmiljenje strojev in naprav s poudarkom na specifičnih značilnostih robotike.
Dobrodelnega dogodka se je udeležil tudi podžupan Mestne občine Kranj Boris Vehovec, ki je zadovoljno poudaril, kako zelo pomembno je, da je še vedno toliko ljudi pripravljenih pomagati. »K sreči nas še vedno veliko stvari povezuje in skupaj zagotovo zmoremo več. Prav je, da se družimo in s tem izmenjujemo informacije, širimo svoja obzorja in delimo ideje. Čestitke organizatorjem za dober in uspešen namen,« je med drugim v svojem uvodnem nagovoru dejal kranjski podžupan.

Na dogodku so podelili tudi nagrado za odličnost, ki jo je prejela Alenka Kotar, lanskoletna predsednica Lions kluba Kranj. »Najboljših in najlepših stvari na svetu ne moremo videti ne otipati, lahko jih čutimo v srcu,« pa so v svojem vabilu zapisali organizatorji.

Za dobrimi stvarmi so vedno zagnani ljudje. Čestitke.