Novice

4. julij, 2014
SPREJEM ZLATIH IN BRONASTIH KEGLJAČEV

Kranjski župan Mohor Bogataj je v četrtek, 3. julija 2014, na občini gostil člane Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj. Za njimi je zelo uspešno evropsko prvenstvo v steznem kegljanju, kjer so osvojili dve zlati ter dve bronasti medalji.

 

Evropsko prvenstvo v steznem kegljanju za slepe in slabovidne je potekalo od 8. do 15. junija 2014 v poljskem mestu Tomaszow Maszowicki. Na prvenstvu so slovenske barve zastopali tudi člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj. Bili so zelo uspešni, saj so se s prvenstva vrnili s štirimi medaljami, dvema zlatima in dvema bronastima. K uspehu je veliko pripomogel Marjan Žalar, ki je posamično osvojil dve zlati medalji. V tandemu z Marijo Fras se je veselil bronaste medalje, ki jo je osvojil tudi v ekipni tekmi.

 

Veliki junak evropskega prvenstva je povedal, da je bila konkurenca na tekmovanju velika, a so se trud in treningi skozi celotno leto obrestovali. Selektorka državne reprezentance Silva Fleishman je tekmovanje ocenila kot uspešno. Njen pomočnik Franci Pirc pa je dodal, da bo uspeh tega evropskega prvenstva težko ponoviti, saj so bili rezultatu izjemni. K temu je pripomoglo tudi dobro vzdušje v ekipi in medsebojno vzpodbujanje.

 

Članom Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj je za svoje dosežke čestital tudi župan Mohor Bogataj. Zahvalil se jim je, da so z dobrimi rezultati predstavljali Kranj in njegovo ime ponesli v Evropo. Pohvalil je tudi njihovo vrhunsko pripravljenost in jim zaželel uspešne rezultate še naprej.

 

Dobitnik štirih medalj Marjan Žalar

 

Selektorka državne reprezentance Silva Fleischman

 

Župan Mohor Bogataj in pomočnik selektorke državne reprezentance Franci Pirc