Novice

27. marec, 2014
Ponovno prihaja dan za spremembe

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k spreminjanju potreb določene skupnosti. Slovenska filantropija spodbuja aktivno participacijo pri projektih ter razvijanje solidarnosti, ki zaradi hitrega načina življenja vedno bolj izginja iz našega vsakdanjika. Letos bo dan za spremembe 5. april, poudarek bo na skupnostnih akcijah.


Svoj program so nam sporočili iz društva Naturo, kjer vabijo: »Gremo na igrišče! … Skakat z gumitvistom, žonglirat, hodit s hoduljami in še marsikaj. V soboto, 5. aprila bo igralni dan potekal od 10. do 17. ure popoldan na ploščadi med vrtcema Mojca in Najdihojca na Planini. Poleg naštetega bomo na igralnem dnevu izdelovali tudi vetrnice, vrteli diabolo, manjkale pa ne bodo niti žoge, loparji za badminton, kitajski krožniki, balinčki in še mnogi drugi igralni rekviziti. Igra je otrokova pravica in želimo jo preusmeriti stran od štirih sten ven na ulico. Pridi na igrišče na igralno sobotno druženje tudi ti!«


Društvo Sožitje Kranj pa 5. aprila od 10. do 15. ure vabi na akcijo Ustvarjajmo skupaj, ki bo potekala na Tomšičevi ulici 14 v Kranju. Namen akcije je s pomočjo prostovoljcev in ob strokovni pomoči Matjaža Beguša urediti vrt na dvorišču stavbe, kjer se odvija program Krice krace. Obrezali boste drevje, uredili travno površino, zasadili gredice … S seboj prinesite pripomočke za vrtnarjenje.


Za 12. april je napovedan dogodek Ne bodi sam – postani član, ki je namenjen v podporo Športnemu parku Drulovka in bo tam tudi izveden. Igrišča, ki so edina javno dostopna v kraju, želijo preplastiti. Mladi so ranljiva družbena skupina, ki v tem času pogosto ne najdejo življenjskega cilja. Malenkosti, kot je dobro vzdrževano igrišče, jih lahko za nekaj časa zaposlijo in ohranjajo v fizični kondiciji.


Od 25. marca do 5. aprila poteka akcija Dar za bližnjega v podporo Župnijski Karitas Kranj – Drulovka/Breg. Kot ustanovna članica in aktivna sodelavka Karitas se ves čas srečujem z ljudmi, ki so na robu preživetja, pravi Mija Aleš in opozarja na izostanek evropskih sredstev zaradi administrativnih zapletov na pristojnih ministrstvih. Izpad pomoči želijo nadomestiti z zbiranjem prehranskih in sanitarnih izdelkov.