Novice

13. julij, 2015
Vrtec Ostržek pripravljen za nove igre in dogodivščine otrok

V petek, 10. julija, in soboto, 11. julija 2015, se je v vrtcu Ostržek na Golniku odvijala že sedma donatorska akcija za obnovo parketnih površin. Organizator HGtrade in 14 parketarjev so obnovili 300 m2 parketnih površin oziroma tla sedmih igralnic v vrtcu.


Parketne lake Cromoden, ki so okolju prijazni ter še posebej primerni za vrtce in šole, izdeluje Hrvaško podjetje Chromos, član Skupine Helios. V dosedanjih akcijah so parketarji brezplačno obnovili že okoli 2650 m2 parketnih površin. V preteklih letih pa so akcije potekale v Novem mestu, Murski Soboti, Ljubljani, Slovenski Bistrici, Kopru in Grosuplju.


Mestna občina Kranj, kjer se zadnja leta močno povečuje število otrok v vrtcih, težko sledi obnovi starih vrtcev, zato je skupaj s Kranjskimi vrtci s toliko večjim veseljem sprejela velikodušno donacijo 14-ih podjetnikov in podjetja HGtrade, ki so si v času, ko imajo največ dela na trgu, vzeli čas in obnovili vse parketne površine vrtca Ostržek na Golniku. Od samega začetka med šestimi podjetniki v akciji sodeluje tudi kranjski podjetnik Rafko Rozman in dva podjetnika, ki sta donatorski duh prenesla na svoja sinova, ki naprej sodelujeta v akciji. Vsi, ki so se vključili prvič, so zatrdili, da ostajajo zraven, kajti to je skupina srčnih mož, ki ne tekmujejo, temveč želijo pomagati in ustvarjati zdrave pogoje otrokom v vrtcih.


Ob sedmi donatorski akciji se je sodelujočim v imenu Mestne občine Kranj zahvali podžupan Boris Vehovec, še posebej podjetniku, gospodu Rafku Rozmanu iz Kranja, in drugim sodelujočim podjetnikom, ki so se odzvali v velikem številu in se nesebično vključili v projekt obnove. Čestital je podjetju Helios za uspešen in dobrodelen program Mavrica nasmehov, ki svoje donacije in pokroviteljstva namenja predvsem otrokom. Poudaril je, da v Mestni občini Kranj verjamejo, da bodo otroci s tem še z večjim veseljem obiskovali vrtec, saj lepo, urejeno, zdravo in čisto okolje pripomore k prijetnemu vzdušju. S prenovo z materiali, ki so prijazni do okolja, pa bodo zadovoljni tudi starši.


Donatorske akcije pa prav zagotovo ne bi bilo brez pobudnice in organizatorke projekta Darije Medved iz podjetja HGtrade, ki je kot bivša vzgojiteljica s čutom za dobrodelnost in lastnim prostovoljstvom vnesla med podjetnike in prepričala vodilne v podjetju HGtrade iz skupine Helios, da so se vključili v projekt. Darja Medved je obljublja, da bo zaradi podpore sodelujočih prihodnje leto donatorski projekt še obsežnejši.


Poleg podjetja HGtrade, so v donatorski akciji sodelovala parketarska podjetja, člani Sekcije polagalcev talnih oblog pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije: Rozman Rafko, s. p., iz Kranja, ARS CONSTRUCTA, d. o. o., iz Ljubljane, Škulj Janez, s. p., iz Ljubljane, Parketarstvo Novak, d. o. o., iz Novega mesta, Srša Stanko, s. p., iz Beltincev, Habitat, d. o. o., iz Kopra, Franc Ribič, s. p., iz Kamnice, Kocet Drago, s. p., iz Apač, Turšič Miroslav, s. p., iz Begunj pri Cerknici, Tkalec Boštjan, s. p., iz Žalca, Vozlič Zlatko, s. p., iz Vidovice in Miha Korenč, s. p., iz Grosupljega.