Novice

18. september, 2018
»Tukaj sem (rad/-a) doma?« ali zgodba o nepotrebnem vandalizmu

 Dejstvo je, da smo v Kranju veseli obiska. Žal pa s povečanim številom obiskovalcev številnih dogodkov v Kranju, v naše neposredno okolje bivanja in delovanja prihajajo tudi odpadki in nesnaga.

 
Eno izmed bolj izpostavljenih je namreč tudi nočno zadrževanje večjega števila oseb v okolici Globusa in mestne knjižnice Kranj. Tako je bilo v nočnih urah iz petka na preteklo soboto, ko so obiskovalci Kranja in ene izmed odmevnejših zabav poleg zadrževanja in glasnejšega govorjenja pod nadstrešnicami in strehami v času nočnih nalivov dežja, javni prostor uporabili tudi za »pozno večerjo in popivanje«. Kljub zadostnemu številu odlagalnih košev pa so svoje odpadke kasneje žal pustili kar vsepovprek v okolici. 
 
Javno podjetje opravlja redna, dnevna čiščenja javnih prostorov, intervenira pa tudi ob izrednih dogodkih, kjer je prisotnih več obiskovalcev, in tudi v sodelovanju z lastniki Globusa skrbi za največjo možno urejenost njegove okolice, tudi med vikendom. Košev za odpadke je dovolj,  zato pozivamo in vabimo naše občane in vse obiskovalce Kranja naj jih uporabljajo. Le tako bomo namreč lahko skupaj poskrbeli za vzdrževanje naše urejene okolice. 
 
Na vprašanja o nadaljnjih ukrepih glede nočnega dogajanja okoli Globusa lahko potrdimo, da bo Medobčinsko redarstvo skupaj s Policijsko postajo Kranj še poostrilo in še povečalo nadzor v času napovedanih zabav in prijavljenih prireditev v neposredni okolici objekta, Komunala Kranj, ki skupaj z zasebniki čisti okolico, bo tudi naprej dnevno vzdrževala red na tem območju, MO Kranj kot delna lastnica objekta pa bo lastnike prostorov pozvala tudi k izvedbi določenih ukrepov, ki bi lahko dodatna zagotovili tako varnost objekta pred vandalizmom, poskrbeli za lepši izgled objekta in pa preprečili nepotrebno zadrževanje posameznikov v nočnem času, ki za seboj pušča ne le smeti temveč žal tudi uriniranje po fasadi objekta. 
 
Takšno neprimerno vedenje na MO Kranj namreč obsojamo, in ne sprejemamo izgovorov tipa »odraz kulture, prostora in časa«, tudi zato nenehno opozarjamo, da lahko v okviru naših pristojnostih poskrbimo za infrastrukturo, za prijetno sobivanje v naši mestni občini pa je odgovoren tudi vsak posameznik. 
 
Foto: Facebook.com