Novice

16. maj, 2018
Parada učenja za nove spretnosti in znanja

Kranj, 16. maj 2018 – V okviru Tedna vse življenjskega učenja v Kranju na Slovenskem trgu pod okriljem Ljudske univerze Kranj poteka Parada učenja, dan učečih se skupnosti. Na paradi učenja je na voljo več kot 30 možnosti pridobivanja novih znanj in spretnosti.
 


Parada učenja je obogatitev projekta Tedna vseživljenjskega učenja, ki širši javnosti omogoča predstavitev za vseživljenjsko učenje ter ozaveščanje o vlogi učenja za dvig tako izobrazbene ravni, zaposljivosti kot tudi osebne izpopolnjenosti ter sožitja generacij in skupnosti.

 

 


Parada učenja se je v Kranju pričela z jutranjo telovadbo 1000 gibov Šole zdravje, sicer pa na dogodku sodelujejo tudi vrtci, šole, različne organizacije in društva ter posamezniki. Po besedah direktorice Ljudske univerze Kranj Mateje Šmid je Parada učenja dogodek, s katerim se opozarja na pomembnost učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih. »Učenje je namreč tisto, ki izboljšuje kakovost našega življenja. Z znanjem smo lahko močnejši, bolj zdravi in vsesplošno zadovoljni. Parada učenja širši javnosti omogoča brezplačno priložnost pridobivanja novih znanj, spretnosti ter informacij na enem mestu. S pridobivanjem novih znanj in spretnosti je življenje v družbi, ki se nenehno spreminja, zagotovo lahko kakovostnejše,« je dejala direktorica.

 


Teden vseživljenjskega učenja letošnje leto poteka pod sloganom Učenje je dobra novica. Po vsej Sloveniji se bo zvrstilo okoli sedem tisoč dogodkov, namenjenih vsem generacijam.