Novice

5. september, 2012
V kranjske osnovne šole vstopilo 552 prvošolcev
Na prvi šolski dan, 3. septembra 2012, se je v osem osnovnih šol na območju kranjske občine podalo 4591 učencev od prvega do devetega razreda, med njimi je 552 učencev šolski prag prestopilo prvič. V Osnovno šolo Helene Puhar s posebnimi programi pa je v šolskem letu 2012/2013 vpisanih 76 učencev, v prvi in drugi razred 5 učencev.
 
Župan Mohor Bogataj je obiskal prvošolce na osnovnih šolah Jakoba Aljaža, Matije Čopa in Staneta Žagarja. Zaželel jim je uspešen začetek šole in zagotovil, da se šole ni treba bati. Še vedno se bodo lahko igrali, poleg tega pa tudi učili. Spoznavali bodo nove prijatelje, s katerimi se bodo družili tudi izven šole, z učitelji pa bodo zagotovo tudi navezali dober stik, je še vzpodbudil otroke župan.
Podžupanja Nada Mihajlović je pozdrav prvošolcem na prvi šolski dan, ki vsakemu za vedno ostane v spominu, namenila na Osnovni šoli Predoslje. Zaželela jim je prijetno počutje, da bo šola njihov drugi dom, da bodo našli prijatelje, si pomagali, sodelovali z učitelji in se potrudili za znanje.
Podžupan Bojan Homan je obiskal osnovno šolo v Stražišču in podružnični šoli v Podblici in Besnici. Otrokom prvih razredov je zaželel prijeten vstop v osnovno šolo in veselje pri nabiranju znanja.
 
Foto utrinki z obiskov po šolah
 
 
OŠ Staneta Žagarja Kranj
 
 
OŠ Jakoba Aljaža Kranj
 
OŠ Predoslje Kranj
 
OŠ Matija Čopa Kranj
 
OŠ Stražišče Kranj