Novice

29. junij, 2016
Peter Prevc v Kranju začenja novo sezono

V petek, 1. julija 2016, se bo začela nova tekmovalna sezona smučarskih skokov. Že tradicionalno je Kranj prvo prizorišče koledarja mednarodnih tekmovanj FIS za moške (v organizaciji SK Triglav v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije). Na tekmovanju za celinski pokal na 109-metrski skakalnici se bodo pomerili domači in tuji tekmovalci. Na sporedu sta dve preizkušnji, petkova v večernih, sobotna pa v dopoldanskih urah.

Pred letom dni je bil na Bauhenku dvakrat najboljši poljski skakalec Dawid Kubacki, od naših tekmovalcev pa je bil najuspešnejši Peter Prevc, ki je zasedel eno drugo in eno tretje mesto. Poleg njega je na stopničke prišel tudi Anže Lanišek, ki se je prav tako veselil tretjega mesta.

Tudi na letošnjih tekmah bomo lahko spremljali Petra ter Domna Prevca, Robija Kranjca in vse ostale najboljše slovenske skakalce, sicer pa je na tekmovanje vsega skupaj prijavljenih 62 tekmovalcev iz 14. držav.
Vstop za obiskovalce bo prost. Zaradi omejenega prostora za parkiranje organizator prosi obiskovalce, da uporabijo parkirišče na Savskem otoku.

Tokrat bo možno tekmi spremljati tudi v živo preko spleta, na tej povezavi.

Spored tekmovanja

Petek, 1. 7. 2016
16.00 - Uradni trening - 2 skoka
19.00 - 1. serija
20 minut po koncu 1. serije finale

Sobota, 2. 7. 2016

8.30 - Poizkusna serija
9.30 - 1. serija
20 minut po koncu 1. serije finale

Vabljeni pod skakalnico Bauhenk na Gorenji Savi v Kranju.