Novice

22. september, 2014
Sprejem članov Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Gorenjske

Župan Mohor Bogataj je v petek, 19. septembra 2014, v prostorih MO Kranj gostil predstavnike in člane Medobčinskega društva gluhih in naglušnih Gorenjske Auris Kranj. Z njimi se je pogovarjal o njihovem delovanju in ciljih za prihodnost ter jim namenil svojo podporo pri njihovih aktivnostih in prizadevanjih.


Tretjo soboto v septembru obeležujemo mednarodni dan gluhih. Mednarodni dan gluhih je največji praznik za gluho skupnost v slovenskem prostoru. Čeprav se gluhi srečujejo v svojem življenju s socialno, senzorno oviranostjo in številnimi komunikacijskimi težavami, ki jim povzročajo veliko težav v vsakodnevnem življenju, pri izobraževanju, na delovnem mestu itd., je javnost še vedno premalo seznanjena z njihovimi problemi in težavami.


Župan Mohor Bogataj je na sprejemu povedal, da zelo ceni in spoštuje delo društva, ki deluje v dobro ne samo svojih članov, temveč vseh, ki so pomoči potrebni. Enaka prizadevanja ima tudi Mestna občina Kranj, je dejal župan ter dodal, da si želi, da bi tudi na ravni države poznali in bili pripravljeni prisluhniti takšnim društvom.


Predsednik društva Boris Horvat Tihi je sodelovanje z Mestno občino Kranj ocenil kot zelo uspešno in si takšnega odnosa želi tudi v bodoče ter dodal, da so želje vedno velike, vendar si želijo le ali vsaj normalnega pogovarjanja, razumevanja in sogovornikov, ki so pripravljeni poslušati in pomagati.


Društvo gluhih v Kranju je bilo ustanovljeno 12. decembra 1955. Leta 1997 so se preselili v hišo na Hujah, ki je izključno v lasti članov društva Auris.