Novice

7. september, 2012
Sterilizacija in kastracija zapuščenih mačk
Mestna občina Kranj želi zmanjšati število zapuščenih mačk oz. preprečiti nekontrolirano razmnoževanje in širjenje morebitnih bolezni, zato bo od 17. septembra do 28. septembra 2012 s pomočjo zavetišča na Blejski Dobravi, PERUN - DRESURA PSOV, Branko Pirc s. p., in veterinarske ambulante Medicovet, d.o.o., izvajala akcijo sterilizacije oz. kastracije brezdomnih mačk na območju mestne občine Kranj.
 
Kdor ve za lokacije, kjer se zadržujejo zapuščene živali, naj to od 10. septembra 2012 dalje sporoči na telefonsko številko občine 2373 130(Barbara Čirič).
 
Vse lastnike živali opozarjamo, da v tem času svojih živali ne puščajo brez nadzora na prostem. Da bi problematiko zapuščenih mačk še hitreje reševali, pa vsekakor potrebujemo tudi pomoč občanov, ki jih ponovno prosimo: hranite le tiste mačke, za katere ste pripravljeni poskrbeti tudi sicer (sterilizacija, kastracija, obisk veterinarja); sterilizirajte in kastrirajte svoje živali ter se tako izognite rojstvu nezaželenih mladičev; zavedajte se, da žival pomeni odgovornost in skrb, ki vam bo pa vsekakor povrnjena z ljubeznijo in toplino.