Novice

19. maj, 2016
Kranjska »Parada učenja« s Šolo zdravja napolnila trg starega Kranja

Kranj, 18. maj 2016 – »Izkoristimo priložnosti, nadgradimo svoje znanje in nadgradimo kakovost svojega življenja,« je dejal župan Boštjan Trilar v uvodnem pozdravu sredi Kranja. V maju so se namreč po vsej Sloveniji odprla vrata ustanov, skupin in posameznikov, ki jih povezuje pripadnost zamisli o vseživljenjskosti učenja. Teden vseživljenjskega učenja smo s Parado učenja z veseljem pozdravili tudi v starem Kranju, pridružili pa so se nam iz vseh koncev Slovenije s člani iz Šole zdravja.

Letošnja kranjska Parada učenja je ponovno ponudila mnogo možnosti in priložnosti za pridobivanje zanimivih, koristnih in potrebnih znanj. »Parada učenja je priložnost za vse, ki nimajo ali pa niso imeli enakih možnosti in dostopa do znanja. V Kranju se pri tem osredotočamo predvsem na dve skupini. Na starejše ljudi ter na ranljive skupine, kot so brezposelni, mladi, socialno ogroženi, priseljenci ipd. Parada učenja je zagotovo priložnost, da prav vsi pridemo do še kako pomembnega znanja, enakopravnih možnosti in možnosti do osebnega razvoja. In tokrat smo mestno središče Kranja spremenili tudi v veliko telovadnico na prostem,« so bile spodbudne besede župana Boštjana Trilarja.


Ulice starega Kranja so se sredi tedna obarvale v poučno, zabavno in tudi razigrano prizorišče za vse generacije – od najmlajših do najmodrejših. Nič drugače ni bilo na odru glavnega prizorišča, kjer so kulturni program popestrili vse od najmlajših iz vrtca Dobra teta do gimnazijcev ter upokojencev. Za do zadnjega kotička napolnjen trg starega Kranja so poskrbeli tudi kranjski gostinci in trgovci s svojimi ponudbami.


Ljudski univerzi Kranj se zahvaljujemo za odlično organizacijo in že kličemo dobrodošlico dogodku v prihodnjem letu.