Novice

11. julij, 2013
Z evropskega prvenstva prinesli zlato in srebro

Župan Mohor Bogataj je 11. julija 2013 sprejel kegljače Medobčinskega društva slepih in slabovidnih iz Kranja, ki so se z evropskega prvenstva v steznem kegljanju v Apatinu v Srbiji vrnili z dvema zlatima medaljama in štirimi srebrnimi.


Od 21. do 26. maja 2013 je v Apatinu v Srbiji potekalo evropsko prvenstvo v steznem kegljanju za slepe in slabovidne posameznike in posameznice. Prvenstva so se kot člani slovenske reprezentance udeležili tudi kegljači kranjskega društva.


Na evropskem prvenstvu v Apatinu je sodelovalo 10 reprezentanc. Poleg Slovenije še Srbija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Češka, Slovaška, Madžarska, Nemčija, Romunija in Poljska.


Marjan Žalar je na omenjenem tekmovanju osvojil štiri medalje: dve zlati in dve srebrni. Prvo mesto je osvojil v moški kategoriji posamezno in v kombinaciji, srebrni medalji pa v kategoriji miks (ženske in moški) in ekipno (reprezentanca Slovenije). Srebrno medaljo sta osvojila tudi Jože Lampe (ekipno, reprezentanca Slovenije) in Zdenka Benedik v kategoriji miks (ženske in moški).


Župan Mohor Bogataj jim je za dosežene visoke rezultate čestital in zaželel športnih uspehov tudi v prihodnje. Zanimal se je tudi, ali imajo ustrezne pogoje za vadbo, in dobil potrditev, da so zadovoljni.
Kot je povedal predsednik društva Emil Muri, so v društvu na svoje športnike ponosni, dosežene rezultate pa štejejo za vrhunske, saj so med invalidi v Sloveniji bolj izjema kot pravilo. Dobitniki medalj se bodo skupaj s selektorico Silvo Fleischman in pomočnikom Francijem Pircem trudili za uvrstitev v slovensko reprezentanco za prihodnje prvenstvo. V Kranju pa napovedujejo kegljaško tekmovanje slepih in slabovidnih v začetku decembra 2013.