Novice

26. junij, 2018
Po požaru v stanovanjskem bloku na Trgu Prešernove brigade

Kranj, 26. junij 2018 – Med 2.30 in 3.00 je zagorelo v poslovnih prostorih pekarne peciva v pritličju večstanovanjske zgradbe na Trgu Prešernove brigade 10. Nemudoma so posredovali gasilci poklicne gasilske enote Kranj in gasilci treh prostovoljnih gasilskih društev (Primskovo, Kokrica in Britof). Požar je pogasilo okoli 50 gasilcev. Okoli 150 stanovalcev so iz 50 stanovanj evakuirali, saj se je dim razširil po vsej stavbi. Zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida so štiri osebe potrebovale pomoč reševalcev s kisikom, nihče pa ni bil odpeljan na zdravljenje.


Trenutno so na delu forenziki, ki ugotavljajo vzroke požara. Do zaključka forenzične preiskave zgradbe stanovalci ne morejo v svoja stanovanja in so večinoma začasno nastanitev poiskali pri sorodnikih, prijateljih in znancih. Sedem oseb, ki omenjenih možnosti nimajo, pa je Mestna občina Kranj nastanila v Avli v pritličju občinske stavbe in zagotovila oskrbo s hrano, posteljami in odejami.


Prvi podatki kažejo, da bo treba sedem stanovanj v večji meri obnoviti, pri ostalih pa bo potreben belež in še kakšno manjše popravilo. O obsegu škode je v tem trenutku prezgodaj govoriti.
Vodja civilne zaščite pri Mestni občini Kranj Sašo Govekar je povedal, da je bila intervencija izvedena hitro in učinkovito. »Zaključek forenzične preiskave pričakujemo med 12. in 13. uro, ko bomo prek lokalnih radijskih postaj obvestili stanovalce Trga Prešernove brigade 10, kdaj se lahko vrnejo v svoja stanovanja. Zato jih prosimo, naj spremljajo radijska obvestila. Zahvaljujem se gasilcem za hitro in učinkovito intervencijo, da so zavarovali življenja in omejili materialno škodo.«
 
Kontakt za podrobnejše informacije: Sašo Govekar, 041 773 618.