Novice

23. julij, 2015
Za nepozabno kolonijo na morju

Kranj, 21. julij 2015 - »Zelo sem vesela tako velikega odziva na Mestni občini Kranj pri zbiranju potrebščin za otroke iz družin z ekonomsko slabšim statusom,« je bila vesela podarjenih stvari Špela Mezek, pomočnica pedagoginje, ki bo delala s skupino otrok na letovanju v Pinesti pri Novigradu med 2. in 12. avgustom.

 

V treh tednih so zaposleni na Mestni občini Kranj, kar je trajala akcija zbiranja stvari, ki jih potrebujemo na morju, zbrali zavidljivo raznolik in uporaben nabor predmetov, ki bodo otrokom popestrili letovanje v Pinesti.


Napihljive in druge žoge, plavalni pripomočki, knjige za počitniško branje, družabne igre, barvice, risalni bloki, kolaž papir, flomastri, modelirna masa, barvne krede in drugi uporabni predmeti so napolnili darilno košaro iz Mestne občine Kranj. »Ponosen sem na zaposlene, da so prispevali tako veliko stvari, ki bodo naredile veselje otrokom v koloniji. Potrudili se bomo akcijo uspešno ponoviti tudi prihodnje leto,« je ob predaji podarjenih potrebščin povedal župan Boštjan Trilar.


V avgustovski skupini bo počitnic na morju deležnih 20 predšolskih otrok. Špela Mezek je še dodala, da so se na prošnjo za različne potrebščine odzvali tudi v podjetju Savatech, kranjski enoti Zavarovalnice Triglav in podjetju Promina iz Ljubljane (sončna očala in majice), medtem ko je podjetje Mobystyle iz Ljubljane prispevalo denarna sredstva, s katerimi bodo otrokom omogočili izlet s turističnim vlakom v okolico letovišča, vožnjo z ladjo in kakšen sladek priboljšek.

 

Na fotografijah (od leve): Župan Boštjan Trilar, Špela Mezek, podžupan Boris Vehovec in direktorica občinske uprave Senja Vraber ob predaji podarjenih potrebščin