Novice

1. junij, 2016
Dobrodelna karavana krenila na pot

Karavana enajstih kolesarjev je 1. junija 2016 s Slovenskega trga v Kranju krenila na več kot dva tisoč kilometrov dolgo pot do Odlhama v Veliki Britaniji, pobratenega mesta Mestne občine Kranj.

Dobrodelne kolesarje sta na pot pospremila župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar in veleposlanica  Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Sloveniji Sophie Honey. Župan se je v pozdravu zahvalil ekipi za promocijo kolesarjenja kot načina življenja, dobrodelnost in promocijo mednarodnega sodelovanja. Cilj kolesarjenja je zbrati 40.000 angleških funtov  za pomoč dobrodelnemu skladu v Oldhamu. Sredstva bo sklad namenili socialno šibkim družinam v Oldhamu ter družinam, ki pričakujejo naraščaj. Del sredstev bodo namenili tudi boju proti vsem oblikam rakavih obolenj. Do starta kolesarke ture 1. junija 2016 jim je uspelo zbrati že 26.000 angleških funtov. Za več kot dva tisoč kilometrov dolgo pot, ki bo na slovenskem ozemlju potekala od Kranja do mejnega prehoda Korensko sedlo, bodo potrebovali enajst dni.

Mestna občina Kranj se zahvaljujejo Gasilsko reševalni službi Kranj za organizacijo srečanja, ki naj bi postalo tradicionalno. Prav tako bo kranjska občina javnost sprotno obveščala o poteku kolesarjenja prek svojega socialnega omrežja na Facebooku.