Novice

26. november, 2015
ŽUPAN MESTNE OBČINE KRANJ BOŠTJAN TRILAR JE SPREJEL VELEPOSLANIKA ČRNE GORE NJ. EKSC. MIOMIRJA MUGOŠA

Župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar je v sredo, 25. novemembra 2015, v Palači Mestne občine Kranj sprejel veleposlanika Črne Gore, nj. eksc. Miomirja Mugoša, ter častnega konzula Črne Gore v Sloveniji Vojislava Kovača. Pogovori so potekali o diplomatskem ter protokolarnem sodelovanju Mestne občine Kranj s pobratenim mestom v Črni Gori Herceg Novim. V letošnjem letu mesti praznujeta 50 let pobratenja, v čast visokega jubileja pa bo Mestna občina Kranj organizirala tudi svečano akademijo. Mesti si prizadevata za še boljše sodelovanej, zato bodo v prihodnjem letu stekli številni projekti. Veleposlanik je pohvalil tudi izredno organizirano črnogorsko dijasporo v Kranju. V Kranju se lahko pohvalimo z najbolj dejavnim in organiziranim črnogorskim društvom v Sloveniji. Društvo Izvor iz Kranja podpirata tako tamkajšnje ministrstvo za dijasporo kot tudi slovensko ministrstvo za kulturo, ki jim je v lanskem letu podelilo tudi status društva v javnem interesu.

Tako veleposlanik Miomir Mugoš kot tudi župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar sta se strinjala, da bi morali mesti bolj sodelovati tudi na gospodarskem področju, zato sta se dogovorila, da bo veleposlaništvo pripravilo seznam možnih investitorjev v Kranj ter tudi obratno.

Župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar si je na povabilo častnega konzula Vojislava Kovača ogledal tudi konzularno predstavništvo v Kranju, ki pokriva vse dele Slovenije, razen Ljubljane.  V decembru 2015 bodo na konzulatu gostili več kot sedemdeset črnogorskih študentov, ki svojo izobraževalno pot nadaljujejo v Sloveniji.