Novice

14. maj, 2014
Okrogla miza: Soočenje kandidatov za evropske poslance

Kranj, maj 2014 - Društvo za razvoj kritične misli ODGOVOR organizira soočenje kandidatov za poslance v Evropskem parlamentu, ki bo v petek, 16. maja 2014, ob 17. uri v Avli Mestne občine Kranj.


Po več uspešno realiziranih okroglih mizah in predavanjih so se tokrat v Društvu ODGOVOR odločili organizirati soočenje kandidatov za poslance v Evropskem parlamentu, ki bo potekalo v okviru Tedna mladih v Kranju - enega največjih mladinskih festivalov v Sloveniji (Teden mladih bo od 9. do 17. maja 2014 - http://tm.ksk.si/tm14/.)

 

Soočenje bo potekalo v petek, 16. maja 2014, ob 17. uri v Avli Mestne občine Kranj, Slovenski trg 1, v Kranju. Na soočenju bodo sodelovali predstavniki list, ki bodo nastopile na volitvah za evropske poslance 25. maja 2014. Vsak predstavnik bo imel na razpolago nekaj minut za predstavitev izhodišč, nato bodo sledila vprašanja moderatorja, povezana z Evropsko unijo in vlogo evropskih poslancev v njej, zaključni del pa bo namenjen vprašanjem prisotnih.

 

Ker je prijavljenih list kandidatov za evropske poslance kar 16, je društvo, zaradi organizacijskih in vsebinskih razlogov, na soočenje povabilo le 10 predstavnikov. Kriterij za izbor povabljenih predstavnikov temelji na zadnjih javnomnenjskih raziskavah, pri čemer bodo zastopane vse liste, na katerih sodelujejo aktualni evropski poslanci.

 

Namen okrogle mize je aktivirati civilno družbo ter spodbuditi kakovostno razpravo o evropskih volitvah ter vlogi slovenskih poslancev v Evropskem parlamentu. Udeležite se okrogle mize, povejte svoje mnenje in vprašajte, kar vas zanima. Preverite in se prepričajte o tem, za koga boste oddali svoj glas na prihajajočih volitvah 25. maja. Vabljeni k aktivni udeležbi.

 

Več informacij o okrogli mizi in Društvu ODGOVOR poiščite na spletni strani www.odgovor.si.