Novice

25. september, 2013
REGIJSKA KONFERENCA O LOKALNI SAMOOSKRBI

V sredo, 2. oktobra 2013, se bo ob 12. uri pričela sedma regijska konferenca z naslovom »Lokalna samooskrba: Uveljavitev načela kratkih verig v sistemu javnega naročanja hrane in živil v javnih zavodih«. Enodnevna konferenca bo potekala v Sokolskem domu na Mestnem trgu 16–17 v Škofji Loki.


Zaradi negotovosti pri globalnem zagotavljanju hrane vse bolj pridobiva na pomenu lokalna oskrba s kakovostnimi živili. V prehrani prebivalstva, predvsem populacije, ki se prehranjuje v javnih zavodih (šole, vrtci, domovi za ostarele, bolnišnice …), se uporablja le malo hrane, ki je pridelana ali proizvedena v neposredni bližini potrošnika.


Na podlagi tega je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje v sodelovanju z Ministrstvom za finance pripravilo priporočila za javno naročanje živil, ki omogočajo javnim zavodom naročanje kakovostnih, varnih in zdravih živil. Priporočila bodo v pomoč osebam, ki v vzgojno-izobraževalnih zavodih in drugih javnih zavodih vodijo postopke javnega naročanja za izbiro dobaviteljev živil. Poleg tega bodo na konferenci predstavljene tudi nekatere praktične izkušnje naročnikov ter možnosti dobaviteljev hrane in živil.

 

Organizator konference je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje v soorganizaciji z Občino Škofja Loka in Razvojno agencijo Sora. Za obisk konference so zaželene predhodne prijave na elektronski naslov: jerneja.lotric@ra-sora.si do petka, 27. septembra 2013.

 

Več o programu si lahko preberete v priloženi prilogi.

 

Program

Vabilo