Novice

26. junij, 2014
ZVOKI PIHALNEGA ORKESTRA OB DNEVU DRŽAVNOSTI

Na predvečer dneva državnost, 24. junija 2014, smo praznik obeležili s koncertom Pihalnega orkestra Mestne občine Kranj v Letnem gledališču Khislstein. Navzoče je pozdravil kranjski župan Mohor Bogataj.


Minilo je 23 let od osamosvojitve Slovenije. Za spomin na ta dogodek 25. junija praznujemo dan državnosti Republike Slovenije. Mestna občina Kranj je ob tej priložnosti pripravila svečanost s prazničnim koncertom pihalnega orkestra. Župan Mohor Bogataj je spregovoril o pomenu praznika in zavedanju o dragocenosti lastne državnosti ter zbranim voščil vse najboljše ob državnem prazniku in zaželel prijeten večer.


Pihalni orkester Mestne občine Kranj, ki ga sestavlja 45 godbenic in godbenikov, je pod vodstvom dirigenta Mateja Rihterja pripravil koncert, ki je prazniku dal slovesen pridih. S svojo glasbo in zvoki so razveselili občinstvo ter tako poskrbeli za prijeten predpraznični večer.
Z recitacijami slovenskih ljudskih pesmi so program obogatili Eva Križaj, Nina Marčeta, Ervin Smajić in Janez Kalan, dijakinji in dijaka Gimnazije Kranj.

 

Pihalni orkester Mestne občine Kranj

 

Župan Mestne občine Kranj

Dijakinji in dijaka Gimnazije Kranj: Nina Marčeta, Janez Kalan, Ervin Smajić in Eva Križaj